Papaver orientale - turški ali orientalski mak
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Rene, še ne vem. Posejala sem v lonček, vzklil je krasno in je bil čisto pregost. Postopoma sem ga redčila in nato celotno grudo s tremi, štirimi majcenimi posadila na vrt. Po potrebi zalivam. Zaenkrat so živi, kake bujne rasti pa ne kažejo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
metuljc ni poljski ne, samo slikan je bolj od daleč; je isti kot tista na zgornjih fotografijah. Tega se da obvladovati, s poljskim je pa veliko več težav, če se enkrat razseje
lpmami če si sejala letos, bo žetev naslednje leto. Tako sem jaz pred leti začela z njim. Prvo leto ko sem ga sejala, sem ga pa kar direktno v gredo, je samo vzklil in rastlinice so ostale majhne. V naslednjem letu pa je pokazal svojo lepoto. Od takrat naprej pa me razveseli vsako leto. Je tudi okrog kompostnika že naredil eno dva grmička![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
lpmami če si sejala letos, bo žetev naslednje leto. Tako sem jaz pred leti začela z njim. Prvo leto ko sem ga sejala, sem ga pa kar direktno v gredo, je samo vzklil in rastlinice so ostale majhne. V naslednjem letu pa je pokazal svojo lepoto. Od takrat naprej pa me razveseli vsako leto. Je tudi okrog kompostnika že naredil eno dva grmička
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: