Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Chaenomeles speciosa - japonska kutina

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Preveč dobrega tudi škodi, kaj ? res se kar naprej učimo Confused
Niso bile na mrazu, dala sem jih v neogrevano verando skupaj z drugimi drevesi "na varno" pred zimo. Oh, ti šment Mad
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Dajmar, videti je, da se 1 brst prebuja, sem vesela ko indijanc Laughing Laughing
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pri meni se na dveh ali treh. Samo to ni to. Je treba cepit na razkol, se bolj obnese.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Dajmar je napisal/a:
... Samo to ni to. Je treba cepit na razkol, se bolj obnese.

Dajmar, a ti to misliš samo za japonsko kutino ali na splošno?
Dajmar

Okulirana japonska kutina na jerebiki

in novosadska kutina tudi okuliranona jerebiko.
še hruška in jaonska kutina okulirano.

Japonsaka kutina samo životari, ostalo pa raste.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Uf, pri nas pa je podivjala. Že dve leti se trudiva, da bi jo odstranila z vrta, pa se korenine kar širijo na vse strani - v škarpo in zelenico. Res ne vem več kako se znebiti te japonske kutine.
Dajmar

Korenine ima zelo globoko. Rešitev=bager.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

doli je napisal/a:

Nekje sem prebral, da na bi bili ti plodovi užitni. Je to res oziroma, kaj početi z njimi (do zdaj sem jih še vedno pobral, ko so popadali na tla in jih zavrgel)._________________go with your instinct to live as you want
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Žlehtnoba, izjemno dober žele se da narediti, da o tem, kako dober j bil kis (sem pa dodala sladkor), nekaj ga imam še, star je pa kake pol ducata let, se mi zdi.
ps: sem šla pogledat na steklenico (in degustirat): na njej je letnica 2009.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Aha, hvala lepa za tole; se pravi, lahko enako postopam kot pri navadni kutini. Dobro je vedeti Smile_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori