Gobarjenje 2015

Odgovori
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

muha:
Tudi pri nas imenujemo zgornje na sliki brezov goban, ali kar brezovček. Jih pa res ne nabiram, razen če je še čisto mlad in ima trdo glavico.
Kot pravi figula - trd bet in obvezno črviv klobuček_________________
Slika
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tudi mi nabiramo takšne majhne tintnice, tudi dežnikarice najraje takšne še zaprte. Mami jih prereže na pol in spoha.
Morem javno pohvalit svojo mamo - gobe spoha najboljše na tem svetu Smile prvo mesto

Res je kot praviš - videno gobo je treba pobrat, sicer se zgodi, da jo kdo drug odnese Wink ali pa neha rast. Kot otrokom so nam pravili vse sorte pravljice Laughing zakaj je temu tako. Najbolj verjetno pa je, da s svojo prisotnostjo/brskanjem "zmotimo" micelij. Gobe so tako občutljive Rolling Eyes Rolling Eyes kar naprej jim nekaj manjka Laughing
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Zavoljo beta jih je lažje prepoznati: hrapavo luskav in "pikčast": od klobuka do beta vedno bolj intenzivno.
Mi jih nismo nikoli pobirali - stara mama je vedno rekla, da preveč potemnijo juho ali omako med kuho.

Pa še topel nasvet vsem gobarjem: naj ne bodo gobe edini obrok dneva, sploh če je ta postrežen zvečer. Me je ta neprespana noč izučila za zmerom. Rolling Eyes
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Jaz pa nimam teh problemov. Lahko se zvečer "nažrem" pohanih marel pa nimam nobenih problemov. Odvisno od prebave verjetno.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Takega dežnika kot danes pa še ne. 38cm premera ter 820g.
Ta bo za celo družino nahranit. Very Happy

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pod tem si pa skoraj lahko ostal suh, četudi je deževalo Wink .
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Trocki je napisal/a:
Jaz pa nimam teh problemov. Lahko se zvečer "nažrem" pohanih marel pa nimam nobenih problemov. Odvisno od prebave verjetno.

He, he, enako Cool , sem se prenajedal gob celo okrog polnoči, brez kakršnih koli posledic. Opozorila okrog gob sicer niso nikoli odveč (goba naj bi bila v prehrani samo začimbnih količin);
vendar moje izkušnje so take. Res pa jih vedno zaužijemo sveže, nikoli se ne valjajo po hiši pred kuho, ali po kuhi.

Pa seveda odvisno od vrste gob - famozna goba v sloveskem "goboznanstvu", lisička, je težko prebavljiva.

LP_________________mfranc
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Jaz pa sem danes nabrala 2 jurčka, 2 turka, borovo zraščenko in nekaj marel. Na mojo žalost je bilo še ogromno nekih gob, ki jih nisem poznala, pa par rdečih mušnic in kaki dve zeleni. Če bi bil vedež, ne bi bil revež Laughing
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

So mogoče že začele štorovke rasti ?_________________
Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas so že prerasle uporabno velikost.
Odgovori