Syringa vulgaris - španski bezeg, lipovka

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Uf, tale revež se je pa dejansko posušil. Nekaj mora biti pri koreninah, kot pravi @kloko (mimogrede, pozdravljen kloko Very Happy )

Nebi rekel, da je kakšna bolezen, temveč fiziološka težava. (pergamentna barva suhega listja)

Na žalost se tudi kaj takšnega dogaja. Sad

Za zadovoljitev firbca malo razkoplji okoli koreninskega vratu. Mislim, da bi se vzroki za takšne posledice morali na veliko opaziiti.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem jeseni okuliral sejanec in zaenkrat dobro kaže.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Ima kdo izkušnje z enodebelnim španskim bezgom ? So to cepljeni ali pa se jih da malce s škarjami prevzgojit v enodebelnega ?
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Pozdravljeni, na pritlikavem španskem bezgu (Syringa meyeri), sorte Lillifee so se začeli sušiti popki. Nekateri vršički listkov imajo zapredke. Ugotovila sem, da so v njih zapredene temno zelene gosenice, velike od nekaj mm do 1,5 cm. Nekatere so bile tudi zagrizene v vejico. Zalego sem ročno uničila. A je že kdo na španskem bezgu opazil tega škodljivca?_________________Janika
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pred našim blokom (s tremi vhodi) so se lepo razrasli trije blagodišeči španski bezgi. Ko grem vzdolž celega bloka do kontejnerjev za smeti, prav omamno diši._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori