Stran 2 od 2

Objavljeno: Pe Apr 12, 2019 10:34 pm
Napisal/-a lpmami
Res zanimivo. Moji so bili rdeči kar hudi, zeleni pa kot navadne paprike._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Apr 12, 2019 10:39 pm
Napisal/-a Plamenka
Lahko da sta Goldhorn in Žlehtnoba imela tiste nepekoče paprike, ki so podobne Škofovski kapi, ki jih imata Brbr in AB.

Objavljeno: To Avg 18, 2020 11:11 pm
Napisal/-a lpmami
Čiliji z mojega balkonskega vrta




So že v marmeladi po Plamenkinem receptu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Avg 18, 2020 11:22 pm
Napisal/-a Plamenka
O, pa izolirala si en plod. Bravo!

Objavljeno: So Okt 03, 2020 11:29 pm
Napisal/-a lpmami
Sinoči sem ga obrala in razdelila danes na srečanju v Sinji Gorici, nekaj sem ga pa še pustila - malo da dozori, morda še malo zraste - in bi ga posušila. A to razpolovim, očistim peščišče in posušim ali je še kaj posebnega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Ne Okt 04, 2020 9:33 am
Napisal/-a Žlehtnoba
Dimljena omaka iz HC je popolna zmaga. Jaz vedno zadimim še malo paprike in omaka je vrhunska. Priporočam malo pacanja, rezultat je božanski Very Happy_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Ne Okt 04, 2020 1:20 pm
Napisal/-a lpmami
Ja, Žlehtnoba, malo sem že razmišljala v to smer. Kupila sem nekaj mesnatih sladkih paprik. Lahko svetuješ kakšen dober in enostaven recept? Pa kako bi enostavno zadimila par tehle čokoladnih čilijev ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Okt 30, 2020 4:28 pm
Napisal/-a pajo
V Kr imaš ribiško trgovino oni prodajajo smokerje za postrvi in to je to. Sam imam 2 taki omaki navadno jakost 7/10 in pa fermentirano 10/10 +_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Nov 19, 2020 1:38 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Komentar na oba predhodna odgovora (pajo, lpmami): najbrž imam ta smoker ali vsaj podobnega (v dveh nivojih, za ribe ipd.)

S pomočjo tega zadimim čilije, za še močnejšo aromo ponovim vajo s papriko. Če sem čisto iskren, sem razočaran nad vsemi štacunskimi omakami, ki pravijo, da so dimljene. Tistega pravega "žmohta" ni nikjer ali pa ga zakamuflirajo z ostalimi dišavami, ne vem. Pri moji omaki že, ko odpreš flaško, zadiši po pikniku - meni tako ustreza Very Happy

Sicer pa recept... Nikoli si ga ne zapišem, vse delam nekako po občutku. Osnova pri meni je na oljčnem olju prepražena rdeča čebula, čili, papirka, malo česna, sol, kis... Zadeva se fantastično obnese kot dodatek razno raznim mesnim jedem (haše, golaž, jasno tudi vse z žara, zanimiva kombinacija s tatarcem...)

Vodilo naj ti bo veselje do eksperimentiranja in odkrivanja okusov, potem pa že nekako gre Wink_________________go with your instinct to live as you want

Objavljeno: Če Nov 19, 2020 2:03 pm
Napisal/-a lpmami
Zadeva bo spet aktualna drugo leto. Je pa dobro, da se že letos (vsaj v mislih) pripravim.
Poiskala bom tisto trgovino za ribiče.
Poskusila bom s tvojim receptom, Žlehtnoba.
Veselje do ekperimentiranja s temi omakcami sem pa malo izgubila predlani po dveh dokaj neokusnih omakcah._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje