Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lisica

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Mislim, da ste se kar pametno odločili in ji tako dovolite, da ostane pristna.

Sicer pa je v Angliji precej pogosto takšno hranjenje "divjih" živali, še sploh so zanimivi udomačeni voluharji, ki jemljejo hrano dobesedno iz rok.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Sem v prvo sporočilo dodal še slike posnete sredi septembra.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tudi po naši vasi se je pred dobrim mesecem sprehajala lisička. Nič se ni menila za ljudi. Neko jutro naju je presenetila, ko sva na vrtu pila kavo, na dva metra smo si zrli iz oči v oči. Smukala se je okrog pekarne, kjer je stalno živžav, okrog igrišča, ki skoraj nikoli ni prazno, ampak se na njem zbirajo otroci in starši, skratka je bila rada v družbi. Ni čakala mraka, sredi dneva je hodila sem ter tja. Smo se kar malo pisano gledali in seveda pomislili tudi na to, da je morda bolna, čeprav je bila na videz prav lepa. No, vaška lovca se nista vznemirjala. Tudi ni dovolila, da bi se ji kdo čisto približal. Zdaj je že kakšen mesec ni na spregled.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

najbrž sta , kar lovca pospremila v večna lovišča pozdrav_________________Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:25; skupaj popravljeno 1 krat
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

No, ta lepotička prav gotovo ni stekla.
Vem zaradi bližnjega srečanja s steklo živaljo pred leti. Prikadla se je na dvorišče, pokončala vse dosegljive kokoši, nato pa se zavlekla pod en kmetijski stroj pod napuščem. Bežala ni, bila je prav žalostna na pogled. Lastnoročno sem jo pokončala in strpala v polivinilasto vrečo, kjer je počakala na lovca. Ni bila edina v vasi. Inšpektor je na našo veliko žalost odredil pokončanje naše psičke Pončo z mladiči vred. Bila sem ogorčena, ampak ob presoji tveganja za majhne otroke, ker je bila najbrž tudi v stiku s psi, sem pač popustila.
Tudi pred nedavnim me je ponoći ena presenetila. Majhna, čisto do hiše je prišla. Stopila sem proti njej in jo vprašala, ja kaj pa ti tukaj delaš. Jadrno jo je ucvrla ćez živo mejo v gozd.Tako je na deželi, vse vrste obiskovalcev imamo Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Bicikl, pri nas je lisjak. Otrokom krade kopačke, hodi mimo vrat, raznaša kroksice in podobno...ne morš verjet. Zdaj pa vsi pridno čevlje pospravljamo - namesto muce copatarice. Velik je in ga ni strah prav nič. Vaša lisica ni ista kot naša. So mi lovci rekli, da jih je več, ampak letos sem prvič doživela, da gre lisjak mimo mene, tebi nič meni nič....očitno je bilo rodno leto, ker sem tudi sedem srn včeraj naštela nekaj metrov vstran od hiše.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Ja, lisjaki so bolj flegma od lisic, se ne bojijo tako zelo človeka. Brrr, ko pomislim, da me je en gledal, medtem ko sem poleti tekla v njegovo smer, pa sem se raje jaz obrnila, ker on se ni imel namena niti za meter odmakniti, kajšele zbežati.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Very Happy_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Nazadnje urejal/a JANEZ L 28 Okt 2015 22:39; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Koliko gneva in sovražnosti v enem samem, menda ljubitelju narave, človeku. palec dol
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

No, jaz v Janezovem pisanju vidim bolj nemočen gnev nad uveljavljanjem volje tistih, ki divjad vidijo zelo enostransko in gredo dejansko s svojo "zaščito" proti naravi. In v tej nemoči se zgodi tudi zdrs v ... no, pisanje te vrste, kakorkoli že ga poimenujemo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori