Oddaje o trajnostni samooskrbi
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Kakšna se vama zdi serija, Forest727 in Figula (in drugi, če gledate, pa se - še - ne oglašate)?
Figula, kaj se tebi zdi "moreče"?
Meni je preveč govorjenja o potrebnosti sprememb - o tem sem že dolgo sama prepričana. Premalo pa ponujenih rešitev - če smo v to že usmerjeni, iščemo praktične rešitve, kako to prepričanje udejanjiti.
Malo me moti tudi, da nekateri govorci govorijo ali prehitro ali premalo razločno. Če je serija namenjena ljudem po vsem svetu, bi bilo dobro upoštevati, da vsi ne razumemo govorjene angleščine enako dobro kot rojeni govorci.
Sicer se mi pa zdi serija koristna, saj je ozaveščanje o tej temi potrebno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Figula, kaj se tebi zdi "moreče"?
Meni je preveč govorjenja o potrebnosti sprememb - o tem sem že dolgo sama prepričana. Premalo pa ponujenih rešitev - če smo v to že usmerjeni, iščemo praktične rešitve, kako to prepričanje udejanjiti.
Malo me moti tudi, da nekateri govorci govorijo ali prehitro ali premalo razločno. Če je serija namenjena ljudem po vsem svetu, bi bilo dobro upoštevati, da vsi ne razumemo govorjene angleščine enako dobro kot rojeni govorci.
Sicer se mi pa zdi serija koristna, saj je ozaveščanje o tej temi potrebno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
-
lpmami je napisal/a: |
Kakšna se vama zdi serija, Forest727 in Figula (in drugi, če gledate, pa se - še - ne oglašate)? Figula, kaj se tebi zdi "moreče"? Meni je preveč govorjenja o potrebnosti sprememb - o tem sem že dolgo sama prepričana. Premalo pa ponujenih rešitev - če smo v to že usmerjeni, iščemo praktične rešitve, kako to prepričanje udejanjiti. Malo me moti tudi, da nekateri govorci govorijo ali prehitro ali premalo razločno. Če je serija namenjena ljudem po vsem svetu, bi bilo dobro upoštevati, da vsi ne razumemo govorjene angleščine enako dobro kot rojeni govorci. Sicer se mi pa zdi serija koristna, saj je ozaveščanje o tej temi potrebno. |
he-he, moreče mi je ravno isto kot tebi - nekateri govorci so strašno "dolgočasni" in jih kar "preskočim" .
Verjetno so bila tudi moja pričakovanja višja. Tudi zato, ker sem do sedaj gledala nekaj oddaj (zdravilne rastline in pripravki, globalna oddaja o raku) na tak način - ki pa so bile dosti bolj informativne in koristne.
Se tudi jaz strinjam, da je ozaveščanje potrebno - čeprav ne ravno na našem forumu, kjer smo že vsi malo mahnjeni na zdravo in samooskrbno življenje .
ps
forest727, želim ti uspešno zaključene kolokvije
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Nisem gledala niti ene oddaje. Prvič zato, ker imam probleme razumeti govorno angleščino, drugič pa, ker pišete, o čem vsem teče beseda. Nič mi ni bolj odveč kot poslušati prepričevanja o tistem, o čemer sem prepričana že sama . In kot lpmami me zaminajo samo praktični in uresničljivi napotki, kje najti rešitve. Prestati celo "kalvarijo" za morebitnih par koristnih podatkov pa nimam potrpljenja .
-
Še najbližje nekemu operativnemu prikazu sta bili 2 hitri predstavitvi:
- hiter prikaz vkopanega rastlinjaka in
- patent za samodejno odpiranje in zapiranje zimske tople grede
Pri nas smo imeli namen septembra na novo postaviti rastlinjaček. Ker okoliščine niso bile prave, ga bomo skušali postaviti spomladi. Bom zimo s pridom uporabila za prepričevanje družinskih članov in načrtovanje vkopanega/poglobljenega rastlinjaka z dvignjenimi gredami. Mi vsaka informacija prav pride četudi se skriva sredi "besednega nakladanja".
(upam, da ne bomo zaključili samo pri sanjah )
Se zna zgoditi, da včasih v resnici sploh nočemo slišati "direktnih nasvetov". Obstaja veliko različnih rešitev in govoriti samo o nekaterih spet ne bi imelo smisla. Zato so najbolj dragocene tiste, ki pridejo kot asociacija/ideja/povezava. Kot nadgradnja lastnih znanj in izkušenj. Saj veste - vsakdo sliši samo tisto, kar razume .
- hiter prikaz vkopanega rastlinjaka in
- patent za samodejno odpiranje in zapiranje zimske tople grede
Pri nas smo imeli namen septembra na novo postaviti rastlinjaček. Ker okoliščine niso bile prave, ga bomo skušali postaviti spomladi. Bom zimo s pridom uporabila za prepričevanje družinskih članov in načrtovanje vkopanega/poglobljenega rastlinjaka z dvignjenimi gredami. Mi vsaka informacija prav pride četudi se skriva sredi "besednega nakladanja".
(upam, da ne bomo zaključili samo pri sanjah )
Se zna zgoditi, da včasih v resnici sploh nočemo slišati "direktnih nasvetov". Obstaja veliko različnih rešitev in govoriti samo o nekaterih spet ne bi imelo smisla. Zato so najbolj dragocene tiste, ki pridejo kot asociacija/ideja/povezava. Kot nadgradnja lastnih znanj in izkušenj. Saj veste - vsakdo sliši samo tisto, kar razume .