Paprika 2016

Odgovori
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Kdaj boste pa priceli s setvijo?
A Bo letos dolga Zima?
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

rok82 je napisal/a:
lep pozdrav.
Mene zanima kdaj se kali semena za papriko.lp

Ponavadi sreda Februarja eni že konec Januarja..
Odvisno od pogjev, če je na razpolago tudi zelo svetel prostor z temparaturo
okrog 16-18 stopinj se lahko vzgoji zelo lepe močne sadike..seveda po prvem pikiranju...
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

Jaz sem danes zaključil s sejanjem paprik (razen 3 sort, za katere še čakam semena). Posejanih je cca 6000 semen. Popoldne se lotim še čilijev. Teh sem mislil posejati nekaj čez 40 sort, ampak mislim, da se bom malo omejil, glede na to, da sem paprike posejal vsaj 15 sort več kot sem načrtoval._________________Lp Sars
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sars, a tam pri 6000 nule štimajo Wink ? To pa je setev, res poklon!

Jaz sem jih sejala pred dobrim tednom in še nobena ni vzklila. Me že malo panika prijemlje Rolling Eyes .
sars

Številka je prava ja. Cca 1000 - 1500 jih bom sam posadil, cca 1200 -1300 imam pa že naročenih za druge. Jaz sem prvo rundo sejal v torek in nekatere že počasi kukajo na plano.

Poleg tega imam namen od vsake sorte, sploh od raritet, izolirati po sadiko ali dve za seme. Letos sem za semena dal ogromno denarja, sploh za posebne sorte._________________Lp Sars
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Meni pa paprike Big red raste v visave pomojem sem prehitro dal semena v zemlji .
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Če nameravaš saditi ven po ledenih možeh, si prehiter. Sadike ti hitro rastejo, če imaš pretoplo (T prostora v tem času naj ne gre čez 18) ali imaš premalo svetlobe, pa rastlinice hlastajo za njo. Zagotovi te pogoje, sicer bodo sadike kot v veliko trgovinah spomladi.: blede, pretegnjene , občutljive in z sezono ne boš zadovoljen.
Lep pozdrav

Danilo
sars

Jaz jih bom imel na konstantni temperaturi med 16 in 18 stopinj vse dokler ne gredo v rastlinjak na utrjevanje. Pri svetlobi si bom pomagal z žarnicami tako kot lani._________________Lp Sars
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Jaz nimam pogojev in moram počakati, da bo zunaj toplo (nimam tople grede). Ampak kot ponavadi bom tudi letos verjetno neučakana. Tam do Valentina se bom še zadrževala potem pa začnem z lončki na okenskih policah. Very Happy
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Sars mene pa zanima katere zarnice uprabljas.A se da mogoce malo pokazat s slikam kako imate vi to narejeno da si lazje predstavljam.Saj si mislim kej takega sam narediti.lp
Odgovori