Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Slana bo ...menda. Kaj je treba pokriti?

nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Pri nas je že 0 stopinj zunaj, do sončnega vzhoda bo padlo še za kakšno stopinjo.

Sveče v rastlinjaku prižgane, čez fižol, ki je začel odganjati sem kar zemljo zagrebla Smile
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Dajmar je napisal/a:
Še ob 19h se je prišel pokazat sršen. Nisem nič pokrival.

To s sršenom je samo vraža. Po dolini je vse belo. Minus 1 najmanj.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pri nas je ničla, slano je videti na travniku ob robu gozda in na sosedovi strehi.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Pri nas je trda slana, na balkonu v prvem nadstropju ob 4. uri zjutraj -3, na zemlji zagotovo -4.
V rastlinjaku sem paradižnik pokrila s kovertanom, ob 9. uri je nekaj sadik skoraj poleženih - bom videla do večera, kaj bo z njimi. Večina je OK.
Paprike sem zvečer znosila v rastlinjakec, ki ga imam v velikem rastlinjaku in prižgala dve močni luči, sedaj zgledajo lepo pokončne. Pokrila sem del am. borovnic, del pa ne, mislim, da so nepokrite zmrznile.
Marelice, breskve, višnje - mislim da je vse adijo.
Magnolijini cvetovi v vrtu zgledajo, kot da je drevo ovešeno z umazanimi cunjicami.
Evo, spet se ¨ponäšam¨ s prvo in zadnjo ter zagotovo najmočnejšo slano. Lega parcele mi ne gre v prid. Crying or Very sad_________________Živeti na podeželju je najlepše!
krt

Odgovor Napisal/-a krt »

Spet napovedujejo slano in pozebo. Imam veliko predlani in lani posajenega drevja in jagodičevja - kaj bi bilo za pokriti? Predvsem da mi ne pozebejo cele rastline (kivi, kaki, breskev, marelica, višnja, oreh, trta itn.?), pa tudi cvetovi in plodovi, po možnosti (sliva, jablana, borovnice, ribez?)
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

kako fižol zaščititi? Dvojna zimska koprena bi zadostovala za -1 oz -2°C?
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Fižol je meni pod eno kopreno navadno preživel, samo, da je ta dvignjena in se ne dotika fižola, pa da je od vseh strani zaprto. Če imaš na voljo več plasti dati, zagotovo samo koristi.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pesa je ravno cm ali 2 velika. Preživi slano ali naj jo pokrijem?
pika

Jaz bi jo pokrila, moja mama pravi, da lahko pomrzne, ni pa verjetno občutljiva kot fižol.
pika

krt je napisal/a:
Spet napovedujejo slano in pozebo. Imam veliko predlani in lani posajenega drevja in jagodičevja - kaj bi bilo za pokriti? Predvsem da mi ne pozebejo cele rastline (kivi, kaki, breskev, marelica, višnja, oreh, trta itn.?), pa tudi cvetovi in plodovi, po možnosti (sliva, jablana, borovnice, ribez?)

Drevje in grmičevje ti od kratkotrajnega mraza ne bo šlo, občutljivi so cvetovi in čisto mali plodovi.

Kiviju bodo šli poganjki, pač požene še enkrat in malo kasneje a brez cvetov, kolikor vem, pa trtni brsti se razredčijo, so občutljivi, orehovi cvetovi in poganjki zmrznejo. Naši orehi so letos slabo cveteli še zaradi lanske zmrzali, ko jih je ožgalo, da je bilo vse črno.

Borovnic in ribeza jaz ne bom ščitila. Lani so cveteli, ko je vse šlo, pa je bilo cvetje nedotaknjeno, tudi pri malinah, robidah, aroniji in šmarni hrušici.
Odgovori