Zasaditev lesenih palet - pomoč in nasveti

Odgovori
choco_chili

Odgovor Napisal/-a choco_chili »

muha, petunije sem si že dal na seznam (si mi jih že takoj na začetku omenila) in so v ožjem izboru. Verjamem, da prvo leto ne bo nekega velikega uspeha, bi pa vsaj rad malce ustregel svoji, da bo imela vsaj en del balkona "zase", čeprav je balkon tud lep, ko je poln barvastih plodov čilijev ;)

Mogoče sem pa res prvi. Sedaj bo nekaj dni itak bolj slabo vreme, tako da imam čas do naslednjega tedna, da malce naštudiram, kaj in kje dobiti dokaj ugodno. BSeveda pa bom kasneje tudi pokazal, če bo kaj za pokazat ;)

Je pa vsak predlog dobrodošel.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ali sta se odločila samo in zgolj za rožice?
Zeliščne rastline so tudi lahko lepo cvetoče in dišeče in "blizu za v lonec" Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Figula to pa ne , saj je že napisal, da želi ustreči svoji dragi, da na balkonu ne bodo samo čiliji .

Ta gesta pa po moje prevlada, a ne Wink Laughing . Ko sem bila sama v podobni situaciji, je na balkonu rastla samo in edinole stružnica Rolling Eyes
figula

hahaha, kar se mene tiče zelišča tudi niso čiliji in zaenkrat še ne vemo ali bi njegova draga imela rada samo rožice ali bi ji bila všeč tudi bazilika (recimo)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

choco_chili je napisal/a:

Zadeva ja takšna, da si je moja zaželela, da se popestri balkon tudi z rožicami in da na njemu niso samo moji lonci s čiliji in zelišči ;)
figula

beštija, pa sem zasačena Laughing Laughing Laughing

(muha, si mi polepšala dan, hvala)
choco_chili

choco_chili je napisal/a:
Voda - v bistvu je samo ena paleta za rože, ker eno sem si rezerviral za zelišča, drugo za zelenjavo, tretjo pa dobi za rože ;)

3 plate bodo in eno sem ji moral odstopiti ;)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

cc popolnoma te razumem, pa pravzaprav niti ni tako hudo-samo ena paleta. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
choco_chili

Tole je ratalo, vsaj začasno. Skrajno desna je za zelenjavo (kodrolistni ohrovt, toskanski ohrovt, solate, peteršilj in plezajoča špinača), srednja začimbe (timijan, citronski timijan, origano, pikantni origano, majaron, kratkolistna bazilika, žajbl),
na levi pa je za rože (na vrhu sta dve koprivi in tunbergiji, ostalih pa na žalost ne poznam). Je mal pisano, sam se gre itak za test, kako se letos obnese. Vem samo to, da bodo tunbergije kar dobro prekrile paleto in mogoče še kaj zraven.

Zalivanje sem trenutno rešil tako, da so v vsaki paleti po dve naluknjani plastični cevi, čez celo dolžino, tako, da bi se skoraj moralo obnesti. V bistvu pa bo čas pokazal kako in kaj. Zelenjava je že en teden notri in lepo raste,
začimbe so se tudi že prijele, rožice pa so prišle preko vikenda. Kakšno luknjo, ki bo ostala, bom pa zafilal s podtikanci.
Je pa slikano pred pospravljanjem, tako da naj vas ne motijo umazane plošče in nametane ostale sadike ;)

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Lepo izgleda! Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori