Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lupinus - volčji bob, lupinice

originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Ne vem kdaj so klila,šele spomladi sem šla pogledat če je kaj in so ble mlade lepe rastlinice.To leto sem vse semenke odnesla na svojo parcelo tako da bo,upam,drugo leto tam polno lupinic.Če se pa tako mudi lahko ti presadimo nekaj rastlinic?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Samo oipozarjam, lupina je potencialno invazivna vrsta, zato previdno z odcvetelimi socvetji v bolj ali manj naravnem okolju.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hvala, ma se ne mudi.
Nekaj malih imam tudi jaz, bo pa še nekaj časa, da bodo tako košati.
originalnilist

Set Holzer pravi da v 2 letih lupinusi naredijo zemljo rodovitno?A pri meni nič ne kaže da je invaziven,vsako leto ga je manj Laughing Laughing,še sejati ga moram.Metuljc mal se hecam,a res odkadar sem začela zbirati semena za zeleni krog,sadikic mi celo primanjkuje,čeprav se je prej kar rad sam zasejal po vrtu.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Originalist sejala sem tudi jaz podarjena semena. Imam eno kar lepo sadikico, ki pa letos žal še ni cvetela.
iris

Odgovor Napisal/-a iris »

Če ima še kdo kaj semen viška se jaz priporočam zanje , jaz sem lupine že večkrat sejala pa žal vskali le tu in tam kakšno seme , nedavno tega sem prebrala , da se jih pred setvijo namoči v kar toplo vodo , vendar tudi potem nisem imela prav dobrega rezultata. Me pa zanimajo še kakšne so vaše iskušnje , kolikor vem so zelo priporočljive za zeleno gnojenje , oziroma sploh izboljšavo slabe zemlje.
originalnilist

Iris jaz ti lahko pošljem nekaj semen roza,modri in rdeči.Pošlji naslov na zs.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Tudi jaz bi se priporočila za kakšno seme. Lupinusov sem kar nekaj imela od pokojne stare mame, vendar so preminili. Tudi setev iz kupljenega semena se ni obnesla. vzkalilo in zrastlo do kakšnih 5 centimetrov, potem pa propadlo. Me pa ti cvetovi vedno spominjajo nanjo.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Tjesih, Iris, Ana, pošljite naslove na zs, da vam pošljem semena._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lupinusi se zelo dobro obnesejo v ZIMSKEM SEJANJU.
Odgovori