Stran 2 od 6

Objavljeno: To Jun 14, 2016 10:05 am
Napisal/-a brbr
Pri meni raste 7 junakov: 4x Violetta di New York in 3x Beleza Nera. Seme sem dobila na gartlčevi tržnici. Kakšni so ne vem, ker jih gojim prvič. So že kar nekaj časi na vrtu, a se z rastjo še obotavljajo._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Jun 28, 2016 9:21 am
Napisal/-a Irena
Jaz imam štiri sorte. Sem pa malo poenostavila si stvari. Bianca in poglej sta še ohranila prvotni imeni. Črn je mešanica sivke in black beauty, bel pa mešanica Marijinih belih in okusa gobe. Tako da imam po novem, bele, črne, bianco in poglej. Ti so se izkazali za nabolj rodne in najmanj občutljive. Ker so na vrtu, šele cvetijo. Pa ni panike, semena imam še od lani, saj se mi letos zdi, da bo dozorela samo solata Smile.

Irena

Objavljeno: To Jul 05, 2016 9:15 pm
Napisal/-a metuljc
Dve lepi sadiki v lončkih sem danes dobila, lepo jima bo, obljubim.

Objavljeno: Sr Jul 06, 2016 10:55 am
Napisal/-a Ivčk
Zoni,lepo!
Moji v loncih vsi na polno cvetijo,štirje imajo tudi že plodove. Prednjači pa kot vsako leto doslej moj lepi Rosita Round,ta bo šel prvi na žar...
Bo treba malo poslikat_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Objavljeno: Sr Jul 06, 2016 11:55 am
Napisal/-a Pepe
pika je napisal/a:
Ne svetujte mi protiferta, ker ga že dve leti iščem, pa v naših krajih očitno še nihče ni slišal zanj.
Ne vem, kje v okolici Celja si. Protifert LMW bi znali imeti v Mercator Tehniki v Žalcu in denimo trgovina Zlati grič v Slovenskih Konjicah. Pa trgovine raznih zadrug.

Objavljeno: Če Jul 14, 2016 2:10 pm
Napisal/-a muha
Danes je bil na jedilniku prvi domač jajčevec, gojen v loncu. Naj bi bil Pusa Purple Long, a ravno ni. Čakala in čakala sem, da se bo potegnil v dolžino, pa se je le odebelil in ker je koža nakazovala izgubo sijaja, sem ga raje odtrgala. Okusen, nič grenak, jajčaste oblike, nežno vijolične barve. Je čisto vseeno, ali je čistokrven ali ni Very Happy . Sadike so košate in zelo polne novih mladih plodov. Znanka, zaradi katere sem se ga pravzaprav odločila sejati, je navdušena, saj si je želela ravno nekaj takega. Tajana in cinija1 - toliko, da ne bosta pričakovali "vijoličastih kumar" - takih, kot so na zonijevi fotografiji.

Ana: je bilo seme, ki si mi ga dala, iz originalne vrečke ali pridelano doma?

Objavljeno: Če Jul 14, 2016 2:49 pm
Napisal/-a orhy
Zoni je napisal/a:
Nekateri trdijo, da jajčevci ne prenesejo kaj drugega ob sebi. To ne drži vedno.


Zoni, kam boš z vsem tem tvojim pridelkom. Saj ti vse tako krasno raste, se mi zdi, da - kar "pred očmi". palec gor_________________

Objavljeno: Če Jul 14, 2016 3:17 pm
Napisal/-a metuljc
muha je napisal/a:
Znanka, zaradi katere sem se ga pravzaprav odločila sejati, je navdušena, saj si je želela ravno nekaj takega. Tajana in cinija1 - toliko, da ne bosta pričakovali "vijoličastih kumar" - takih, kot so na zonijevi fotografiji.


he, he, si me spomnila na prijateljico, ki jih ne mara in jim natanko tako reče. Wink

Objavljeno: Če Jul 14, 2016 4:55 pm
Napisal/-a juglans
Zoni je napisal/a:
orhy je napisal/a:
Zoni je napisal/a:
Nekateri trdijo, da jajčevci ne prenesejo kaj drugega ob sebi. To ne drži vedno.


Zoni, kam boš z vsem tem tvojim pridelkom. Saj ti vse tako krasno raste, se mi zdi, da - kar "pred očmi". palec gor


Za jajčevce res ni problem, kam z njimi, če jih znaš pripravit. So pa tudi ljudje, ki imajo primitivno gastronomsko znanje in ne vedo, kaj početi z njimi. Taki ponavadi prisegajo na svinjska rebra, pečena v pratroru ali pa na dunajski zrezek s pomfrijem. S takimi se ne družim. Wink
Naj izdam družinsko skrivnost, da bodo danes jajčevci pripravljeni v pečici, narezani na kolobarje z bivoljo mozarello in začimbami povrhu. Med njih se bodo zrinile male, ljubke, rahlo pekoče somborckine, polnjene z začinjenim mesnim nadevom. Pa ne okol govort.


Heh zoni, tole pa drži kot pribito. Morda si (namenoma in milostno) pozabil pridodati, da je omenjeni profil slehernikov prisoten v nerazumno velikem deležu napram drugačnim.

Se spomnim besno bogate debate (ni pomembno kje, kdaj in skom) kaj vse se dogaja v kuhinjskih loncih, kasneje pa se je izkristaliziralo obzorje gabaritov - krompir - meso - vegeta. No, pa še voda poleg. Pošastno kaj vse premore naš prostor, tako da te povsem razumem okoli ne/druženja z .... , jaz pa dodajam: " To je odraz našega trenutnega kolektivnega stanja kulture bivanja."

Vsekakor imaš lep rastlinjak.

S čem gnojiš zadevo?

Objavljeno: Če Jul 14, 2016 6:28 pm
Napisal/-a juglans
Ja, se mi je zdelo. Hvala za neposrednost.

Se opazi. Včasih sem tega porabil ogromno (vrtnarija) in nekaterih srtvari enostavno ne zgrešiš več.