Stran 2 od 2

Objavljeno: To Jun 21, 2016 9:11 pm
Napisal/-a vodenka
Seveda metuljc Laughing_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.

Objavljeno: Sr Jun 22, 2016 10:12 am
Napisal/-a brbr
Ja, Metuljc, medve sva se pa tako že po ZS vse zmenili. Popke bom porezala jutri zjutraj, popoldne pa jih dobite._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Ne Jul 03, 2016 6:22 pm
Napisal/-a Novinka
Jaz jih imam dovolj Very Happy

Me pa zanima, za kaj vse jih uporabljate, mogoce dobim se kako idejo Laughing

Objavljeno: Ne Jul 03, 2016 9:59 pm
Napisal/-a metuljc
Danes sem jih (po nasvetu brbr) zmiksala, skupaj z malo soli in oljčnim oljem. Super zadeva, močan česnov okus, so me vsi spraševali, če sem dodala tudi česnova zrna.
Na kak cm narezani, shranjeni v oljčno olje in malo posoljeni, v hladilniku počakajo tudi celo leto. Dobri za v omake, zelenjavne juhe,..........
Tole mora biti tudi zelo dobro.

Objavljeno: Po Jul 04, 2016 8:55 am
Napisal/-a brbr
Ja tale zmiksan česen - pesto je res zelo dobra stvar. Jaz ga uporabljam kar za namaz na kruh. Drugače je pa odličen za pripravo polivke za testenine. Moji degustatorji so imeli samo eno pripombo - kot namaz je imel preveč trdih delcev. Moram drugo leto pske pobrati prej, ko so še čisto mladi in mehki. Zdaj moram samo še ugotoviti, ali se tak shranek lahko hrani izven hladilnika ... V ta namen en kozarec hranim na pultu v shrambi. Po dobrem tednu še nič ne kaže, da bi se v kozarcu kaj dogajalo..._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Jul 04, 2016 9:55 am
Napisal/-a cinija1
Je pa kar zamudno, da vse te pske olupiš in postrgaš potem s stebla.

Uh Metuljc, tale pletenica pa že izgleda super, kako je šele dobra!

Zanima me, kako ve naredite, ali gre delček stebla zraven ali ostrgate?
Hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Po Jul 04, 2016 10:09 am
Napisal/-a brbr
Ne razumem, kaj bi bilo treba ostrgati Confused Če jih miksam, za pesto, dam kar cele, ali pa narezane na večje kose. Če pa jih spravljam v olje ali za v zmrzovalnik, potem jih smo na drobno narežem (slike sem enkrat objavila v temi česen). Narežem vse, stebla in popke. Edino tisti sabljasti del v podaljšku popka odstranim, ker se mi zdi nekako žilast. Rezanje na drobno je res malo zamudno. Priprava pesta pa je sila enostavna in hitra._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Jul 04, 2016 10:49 am
Napisal/-a metuljc
Nič ne strgam, naredim kor brbr, odrežem le suh ovršni list popka in morda del stebelca na dnu, če je boil odrezan pred precej časa in je posledično suh. Včeraj sem miksala s palčinim miskerjem ob posatopnem dodajanju olja.
Res ne razumem, cinija, o kakšnem strganju govoriš. Zoprno je edino, če režeš stebelca, ki se zvijajo, zato jih jaz najprej narežen na krajše kose.

Objavljeno: So Jun 10, 2017 10:41 am
Napisal/-a brbr
V naslednjem tednu bom porezala vse pske. Če jih kdo želi, naj se javi (metuljc in Mijalan sta že zabeleženi)._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Ne Jun 11, 2017 12:05 am
Napisal/-a MijaLan
brbr je napisal/a:
V naslednjem tednu bom porezala vse pske. Če jih kdo želi, naj se javi (metuljc in Mijalan sta že zabeleženi).


ja, Brbr, se grebem v vrsti! Smile Hvala!