Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vijolični preklar, domnevno Trionfo Violetto

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, posejala sem ga ob vrvice, po dve semeni skupaj. Pridno raste, dosegel je že protitočno mrežo - le kam bo šel sedaj? Rolling Eyes Vsaj dvakrat višji je kot moji preklarji, ki jih je že dvakrat dobila toča, ker revčki niso pod mrežo.

A ima ta sorta vedno bolj na redko liste?

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja vedno. Zato se jih lahko sadi nekaj več skupaj. Letos je tudi pri meni neobičajno visok. Najbrž mu ustreza vreme.
copatka

Upam, ker moj običajni berggold je zelo slab - že majhnega je nekaj jedlo, zdaj pa zelo počasi napredujejo rastline, ki so preživele ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Copatka,odstriži jim vrhove. Preverjeno lepše rodi,saj naredi množico stranskih poganjkov,ki so polno obloženi. Jaz sem to dve leti nazaj naredila bolj za probo,pa me he rezultat navdušil. Tako vse preklarje skrajšam takoj,ko dosežejo vrh opore._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

No, Ivčk, tole je pa zanimivo! Bom gotovo uporabila, saj imam polovico prekel prenizkih._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka

Hvala za odličen nasvet, Ivčk! Tega na vrvicah bom skrajšala, preklarja pa malo težje, ker imam zelo visoke prekle Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Tole je najbrž že za pobrati, a ne? Ga imam prvič in ne vem, kdaj je ravno taprav ... Rolling Eyes

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Najboljši, ko komaj nakaže semena, tako, da skoraj še ni videti izboklinic. In je še lepo temno vijoličen. Je pa dober tudi, ko se že rahlo zelenkasto barva. Dober tek!
copatka

Hvala, letim pobirat Wink . Sploh, ker je blizu berggolda, ki ga je očitno napadla ena grda bolezen Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Copatka, a ti je mogoče seme dala Tiana? Jaz imam od nje en vijoličen preklar, ki mu ne vem imena. Stroki so videti podobni, ne morem pa natančno reči, ker sem ga sadila zelo pozno in je šele začel delati stroke._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori