Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hedera helix - navadni bršljan
Prvič je zacvetel po približno 10 letih. V dolžino ga imam vsaj 10 metrov, a je nakazal vršičke za cvetenje samo na najbolj osončenem vogalu. Takoj, ko sem to opazila, sem ga tam nehala striči.
Soseda ga je spustila na posušeno smreko. Tam je zacvetel že po 5 letih.
Domnevam, da ga k cvetenju pripravi spoznanje, da se ne more ovijati naprej. To je navadno vrh drevesa, pri meni pa zalomljena škarpa. Na drugih delih se splazi po tleh čez gredico.
Soseda ga je spustila na posušeno smreko. Tam je zacvetel že po 5 letih.
Domnevam, da ga k cvetenju pripravi spoznanje, da se ne more ovijati naprej. To je navadno vrh drevesa, pri meni pa zalomljena škarpa. Na drugih delih se splazi po tleh čez gredico.
hej, ponavadi ta Muhin bršljan cveti vsaka 4 leta in takrat je noro obiskan od čebel, ker je medičina slastna za čebele, a joj kasneje v čebeljnjaku za čebelarja in čebele. čebelar ga mora takoj vaditi ker se tako strdne da ga kasneje ne more sfrcati enako kot čebele ne in je velika nevarnost za panj. če čebelar to pravočasno opazi ga sfrca kakor je hitro mogoče, ker so kasneje velike težave. satje se tako zapre, da ga mili big ne more odpreti, vse je zelo trdo in od mladih čebel ni nič.
med je popolnoma bele barve in predvsem zelo trd, tako da ga z težavo pogrebeš z žlico, dober je za bronhialne težave in plučne bolnike. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
med je popolnoma bele barve in predvsem zelo trd, tako da ga z težavo pogrebeš z žlico, dober je za bronhialne težave in plučne bolnike. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)