Stran 2 od 2
Objavljeno: To Avg 23, 2016 11:30 pm
Napisal/-a metuljc
Običajne, ročne, imajo v vsaki spodobni trgovini kmetijske zadruge. Vsaj v naših koncih. Takšna je čisto zadosti za potrebe običajnega gospodinjstva.
Objavljeno: To Avg 30, 2016 10:17 pm
Napisal/-a tigrček
doma sem našel mesoreznico titan številka 8, ker je bila brez noža in klije sem šel to danes iskat v zadrugo in so imeli, luknje so okoli 5 mm mislite da bo vredu
Objavljeno: To Avg 30, 2016 10:37 pm
Napisal/-a juglans
Ajvar bo malo bolj grobe strukture, ampak bo verjetno tudi uredu. Boš videl kako bo izpadlo.
Pri naši mesoreznici so luknje 3mm.
A recept imaš kakšen pameten?
Objavljeno: To Avg 30, 2016 10:42 pm
Napisal/-a metuljc
Tudi tak grob ajvar bo dober, če bo recept dober, kot pravi juglans. Iz česa pa boš delal? Paprika, jajčevci, paradižnik, čebula? Sol, sladkor, kis, olje, poper, na koncu malo gorčice?
Če se ti bo po prvem mletju zdelo zelo grobo, daj na cedilo, potem pa melji še 1x. Najbolje je mleti ločeno, vsaj paradižnik, da že na začetku odstraniš odvečno tekočino. Uporaben je paradižnik, ki še ni čisto zrel, celo zelen, tik pred zorenjem, je dober, celo boljši, ker je manj sočen oz. mehek.
Objavljeno: Sr Avg 31, 2016 12:08 am
Napisal/-a cinija1
Tigrček me veseli, da si našel mesoreznico. Veliko mletja ti želim.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: Če Sep 01, 2016 10:03 pm
Napisal/-a tigrček
Uporabil sem šajbo od kolega 8 mm luknje in je super, 5 mm so premajhne, original recept tudi govori da mor biti paprika semleta na grobo da paprika ohrani svoj okus, delal sem iz paprike čebule česna soli sladkorja to zadnje sem odal napačno ampak bomo že pojedli, pravi ajvar ne vsebuje jajčevcev in paradižnika kaj šele gorčice gorčica se dodadaja pri namazu s papriko.Samo rdeča paprika in nič drugega.
Objavljeno: Če Sep 01, 2016 10:10 pm
Napisal/-a tigrček