Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pozna kdo te gobe
Letos sem na začetku julija, zanimivo, prvič opazil spodnjo stvar:
Tiste packe na njej so bile pomoje ozaljšan tekoč dodatek iz tazadnje kake srne (prav tako ozaljšano je tudi dehtelo, )
Po konstituciji oz. zgradbi in ogledu je laično oko sokolovo vonjavam navkljub ocenilo, da gre res za gobo
Res, tega čuda še nikoli nisem videl, pa me zanima - najbrž kdo ve, kaj naj bi tole bilo?_________________go with your instinct to live as you want
Tiste packe na njej so bile pomoje ozaljšan tekoč dodatek iz tazadnje kake srne (prav tako ozaljšano je tudi dehtelo, )
Po konstituciji oz. zgradbi in ogledu je laično oko sokolovo vonjavam navkljub ocenilo, da gre res za gobo
Res, tega čuda še nikoli nisem videl, pa me zanima - najbrž kdo ve, kaj naj bi tole bilo?_________________go with your instinct to live as you want
-
- Kraj: Domžale
Fijuuuu, tole je bilo pa hitro
Se pravi, da tisti rjavi dodatki niso bili živalski ekskrementi in tudi vonj ima ta gobica zelo... "ekskrementski". Kakorkoli že, hvala za tole informacijo, me pa čudi, da sem se s to stvarjo prvič srečal šele letos... (?!)
P.S.: Tole sem jaz opazil globoko v gozdu (pač, rad lomastim izven poti med drevesi kar tako, )_________________go with your instinct to live as you want
Se pravi, da tisti rjavi dodatki niso bili živalski ekskrementi in tudi vonj ima ta gobica zelo... "ekskrementski". Kakorkoli že, hvala za tole informacijo, me pa čudi, da sem se s to stvarjo prvič srečal šele letos... (?!)
P.S.: Tole sem jaz opazil globoko v gozdu (pač, rad lomastim izven poti med drevesi kar tako, )_________________go with your instinct to live as you want
-
- Kraj: Domžale
Lovkasta mrežnica (Veliki lovkar ) je goba, ki smo jo še pred desetimi leti imeli za zelo redko. Vsako leto jo srečam na novih terenih in kot je napisala Metuljc, je invazivna tujerodna sorta. Menda je prišla v Evropo z volno iz Avstralije, trose pa so našli tudi v vzorcih zračnih višinskih tokov. Njen smrad očitno učinkovito privablja mrčes , na katerega se lepijo trosi. Upam le, da z agresivnim širjenjem ne bo prizadela obstoječega ekosistema, ali da bo sčasoma ta sam poskrbel zanjo. Upam, da bolj učinkovito, kot pri Ambroziji, Japonskem dresniku in še čem.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
Od tam spodaj
Ne, ker tole je pa kar presenetljiv podatek - ne rečem za tiste azijske grmovnice, ki so najbrž zašle k nam sprva kot okrasno rastje, ampak tole... Tega pa najverjetneje ni nihče zavestno prenesel na naša tla (prenos z volno? )
In to zdaj rase po naših gozdovih, đizs... Kaj potem se tega lotevamo z agresijo ali bolje pustiti pa kar bo, bo?_________________go with your instinct to live as you want