Gotovo ni ista sorta limon - različne sorte imajo zelo različne arome (doma imam limonovec, ki ima zelo drugačen okus in aromo od limon, ki sem jih do sedaj kupila, znanci imajo drugačnega, ki ima spet čisto svoj okus...). Ravno tako je odvisno tudi od pogojev rasti, časa obiranja in stopnje zrelosti plodov.
Jaz lupine od mojih limon narežem na majhne kocke, dam v kozarec, dodam sladkor, dobro premešam in hranim v hladilniku. Je pa tale Cinjin način zelo uporaben. Hvala Cinija. Razmišljam, ali je nujno potrebno dodati sladkor. Če ne, je ta limona še bolj uporabna, ker jo lahko dodajaš tudi ostalim jedem in ne le sladicam._________________naredimo svet lepši
Mleta limonina lupinca
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Vidim, da izpadem kot papagaj, ki ponavlja za tabo, Metuljc. Ampak izgleda, da sva odgovor pisali skoraj istočasno...
Tole s sladkorjem verjetno drži, le lupinice morajo biti res suhe in mogoče bi jih bilo dobro hraniti v papirnati vrečki. Pred leti sem doma pripravljene kandirane mandarinine lupince hranila v vrečki iz celofana, nekaj pa v kartonasti škatli. Tiste v celofanu so propadle, v škatli pa so se ohranile._________________naredimo svet lepši
Tole s sladkorjem verjetno drži, le lupinice morajo biti res suhe in mogoče bi jih bilo dobro hraniti v papirnati vrečki. Pred leti sem doma pripravljene kandirane mandarinine lupince hranila v vrečki iz celofana, nekaj pa v kartonasti škatli. Tiste v celofanu so propadle, v škatli pa so se ohranile._________________naredimo svet lepši