Stran 2 od 2

Objavljeno: Po Nov 21, 2016 12:29 pm
Napisal/-a muha
Če ti česen ne dela preglavic, ga najbrž lahko vzameš kadarkoli. Tisti, ki jim rad "udari na želodec" ali jih po njem črviči po črevesju, morajo bolj paziti. Verjetno ga morajo jemati jemati med ali po hrani?

Objavljeno: Po Nov 21, 2016 7:40 pm
Napisal/-a brbr
Hvala, Muha. Na to nisem pomislila, ker pripravek sploh nima okusa po česnu, ampak bolj po limoni._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Nov 22, 2016 9:58 am
Napisal/-a Pepe
Dvomim, da je recept s Tibeta in star 2000 let, ker ne verjamem, da so pred 2000 leti imeli na Tibetu dostopne limone. Tudi pred 50-imi leti bolj težko. Danes pa že.

Objavljeno: To Nov 22, 2016 11:25 am
Napisal/-a muha
Morda pa le. Tablice z recepti naj bi našli v samostanu. Samostani so pa morda tudi takrat znali ustvariti pogoje za rast limonovcev znotraj samostana.

Kakorkoli že s temi opisom izpadejo recepti veliko bolj verodostojni Wink Laughing . Česen in limona v zmernih količinah lahko samo koristita, pa naj bo recept iz tibetanskih tablic, izpod peresa tete Pehte ali izumljen nedavno. Jaz ostajam pri ločenih sestavinah: česnova tinktura po kapljicah, limona pa v čaju.

Objavljeno: To Nov 22, 2016 6:57 pm
Napisal/-a brbr
Muha, v čaju popiješ samo limonin sok. Baje pa, da je belo meso pod lupino tisto, ki v tem receptu s strani limone odigra ključno vlogo._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Nov 22, 2016 7:28 pm
Napisal/-a cinija1
Punce jaz se pa močno bojim, da nas bodo morali ne smem povedati , saj sami ne bomo umrli, ker uživamo take in drugačne coprnije.
Vas lepo pozdravlja čarovnica_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: So Nov 26, 2016 3:14 pm
Napisal/-a Andrej Banko
No, ker je (spet) ena prav gnila sobota, sem se spravil cumprat tale zvarek. Vzel sem sicer samo dve limoni in 15 strokov česna. Zmiksal vse skupaj. Uuuu... je kislo. Res je, česna se praktično ne čuti. Sladkat se pa najbrž ne sme ?! Wink

Sedaj segrevam do vrenja - po navodilih - in se vmes sprašujem, zakaj sploh termično obdelat. Kaj pa, če bi kar surovo pojedli/popili.

Predvidevam, da prekuhan zvarek potem dlje zdrži. Še to, punce, kje pa potem tole hranite ? V steklenem kozarcu in v hladilniku ?

Objavljeno: So Nov 26, 2016 7:54 pm
Napisal/-a brbr
AB, dvomim, da bo tvoja količina napitka zadoščala za 25dni. Jaz svojega hranim v hladiniku._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: So Nov 26, 2016 8:12 pm
Napisal/-a Andrej Banko
brbr je napisal/a:
AB, dvomim, da bo tvoja količina napitka zadoščala za 25dni. Jaz svojega hranim v hladiniku.


Zamo bo 10 dni dovolj ! Wink