Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

mfranc je napisal/a:
Trocki (Melona & ostali Wink ), ste v nekaj letih že ugotovili, kaj vse se da narediti z njim?

Jaz osebno. Malo preden se začne barvat pečen na žaru, zrel narezan v sendvič ter tudi vlagam ga in je odličen. Drugače pa zelo roden ter zelo zgoden. Very Happy
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Včeraj sem dobil pošiljko semen iz Nizozemske. Zraven pa še eno sorto zastonj Very Happy Tudi količine semen so solidne - vse krepko čez 10 komadov.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

goIdhorn je napisal/a:
Včeraj sem dobil pošiljko semen iz Nizozemske. Zraven pa še eno sorto zastonj Very Happy Tudi količine semen so solidne - vse krepko čez 10 komadov.

Daš lahko naslov te zadeve?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
goIdhorn

pajo je napisal/a:
goIdhorn je napisal/a:

Daš lahko naslov te zadeve?

http://www.pepperseeds.eu/

Mislim da imajo cene kar ugodne.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

goIdhorn je napisal/a:
http://www.pepperseeds.eu/

Mislim da imajo cene kar ugodne.

So pa od vseh, ki jih poznam, najmanj kvalitetni; glede na število vrečk, kupljenih pri njih, res preveč skrižanega in slabo kaljivega semenja.
Sicer brez kompliciranja pošljejo novo seme ali denar, ampak sezona je že šla .... Rolling Eyes

Pajo, če še ne poznaš, tale semenarna je za tebe, z količinami tja do dvesto semen
http://stores.ebay.co.uk/Premier-Seeds-Direct/Peppers-Hot-/_i.html?rt=nc&_fsub=10505039&_sid=79364908&_trksid=p4634.c0.m14.l1513&_pgn=1

res pa hude izbire nimajo .... Wink_________________mfranc
goIdhorn

mfranc je napisal/a:

Pajo, če še ne poznaš, tale semenarna je za tebe, z količinami tja do dvesto semen

Za eno sorto dajo tudi 500 semen Shocked

Pogrešam pa kak podatek o skovilih.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se mi samo zdi, da ste Ancho Poblano izpustili iz ˝produkcije˝ zadnja leta, ali je le res? Ga še kdo goji?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pri nas, drugo leto spet pride na vrsto.

Letos ga ni bilo, lani je bil Ancho Grande, drugo leto bo mogoče, sem ga ravno naročil, Poblano L Pepper. Sicer je precej različic Ancho/Poblano (Poblano = svež plod, Ancho = posušen plod)

Tudi Ancho Grande ni nič večji kot drugi._________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ja, je kar zmešnjava z njimi...
Tule že več let ponujajo kar oba: Ancho Poblano in Mulato Isleno - pa sta mi oba tako na pogled všeč.
http://www.seedo.nl/groentenzaden-peper-zaden-c-80_96.html

Je kdo tu že naročal?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Se kar podpišem pod mfranca glede kaljivosti semen iz pepperseeds.eu.

Anchoti so bili za mojo klimo precej pozni, pričakoval sem tudi malce debelejše stene/meso, pa mogoče kanček več pikantnosti...
Nekako niso dosegli "norme", zato jih ne gojim več.
Odgovori