Poslovila se je moja mami
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Novinka, moje sožalje.
Mame ni več in tvoj svet je tako prazen.
A tu je še tata, bodi žalostna skupaj z njim.
Ko je umiral moj ata v domu upokojencev, smo bili vsak dan večkrat pri njem. A je umrl sam, ko smo šli kuhat kosilo. Mami je bilo zelo hudo, da ni bila z njim, ko je odšel in si je zelo očitala. Na srečo je v nekaj dneh v neki oddaji slišala, da si nekateri ljudje izberejo samoto za svoj odhod v večnost. In se je potolažila in si ni več očitala.
Ko je lani konec poletja v kliničnem centru ona odhajala na drugi svet, smo bili veliko pri njej in se poslovili, tudi vnuki in pravnuki. A ko sem zadnji dan odšla na malico, je zaspala za vedno - sama - zdravniki so rekli, da takoj, ko sem zaprla vrata.
Živeti je treba naprej, zdaj brez mame v telesni prisotnosti, ostane pa duhovna. Naj te tolaži misel, da je nič več ne boli, da ji je lepo, tam, kjer je._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Mame ni več in tvoj svet je tako prazen.
A tu je še tata, bodi žalostna skupaj z njim.
Ko je umiral moj ata v domu upokojencev, smo bili vsak dan večkrat pri njem. A je umrl sam, ko smo šli kuhat kosilo. Mami je bilo zelo hudo, da ni bila z njim, ko je odšel in si je zelo očitala. Na srečo je v nekaj dneh v neki oddaji slišala, da si nekateri ljudje izberejo samoto za svoj odhod v večnost. In se je potolažila in si ni več očitala.
Ko je lani konec poletja v kliničnem centru ona odhajala na drugi svet, smo bili veliko pri njej in se poslovili, tudi vnuki in pravnuki. A ko sem zadnji dan odšla na malico, je zaspala za vedno - sama - zdravniki so rekli, da takoj, ko sem zaprla vrata.
Živeti je treba naprej, zdaj brez mame v telesni prisotnosti, ostane pa duhovna. Naj te tolaži misel, da je nič več ne boli, da ji je lepo, tam, kjer je._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Novinka je napisal/a: |
. Tako sem jo pustila, "da se odpočije", kar je bilo zadnjih 8 ur za njo zelo težkih. In kar naenkrat je ni bilo več. . |
Ne očitaj si, čeprav fizično nisi bila prisotna, sta si bili duhovno blizu, tega ne spremeni nobena stena, nobena vrata. In morda je izkoristila prav tisti trenutek, ker bi ji tvoja fizična prisotnost in roka v roki otežila odhod - ki ji je bil tako ali tako usojen. Verjemi, da je bila zadnje pol ure že napol na drugem svetu. In veš, da ona sama ne bi želela, da si delata kakršnekoli očitke. Nikar ji z njimi ne motita počitka na onem svetu. Raje se tolažita, da sta bila v najtežjih trenutkih ob njej.
-