Stran 2 od 2

Objavljeno: Po Feb 13, 2017 8:53 pm
Napisal/-a voda
danes sem ostala zaprepadena ko sem začela rezati ohlajeno bučino pito.

naredila sem po sistemu bureka. to pomeni v pekač premazan z oljem in malo vode (zmešaš 2 žlici olja 1 žica vode) polagaš plasti vlečnega testa in vsakokrat premažeš z oljem in vodo ter dodajaš maso ( sirovo, mesno, sadno, zelenjavno itd). moja masa je bila narejena v drobilniku iz buče (brbr), korenja in neolupljenih jedrc badema, potem dodano jajce, jogurt, milerama, skuta, suhe grožđice namočene v rumu, vanilij sladkor in 2 žlici rjavega sladkorja. ko se vse tako lepo izide prebodem z vilico na večih koncih in premažem z mojo pogruntavščino, da se ne naredi suha skorja, ampak mehka. to je: utekočena velika žlica masla, vanili sladkor 2 žlici jogurta, 1 žlica milerame, 1 jajce in 1,5 pecilnega. ta slednji element je najbolj važen za mehko skorjo. dobro premešano premažem po vrhu pripravljenega. pečem na 180 cc 40 min.

torej nič posebnega nič temnega a ko sem izrezala kolaček je masa bila čokoladno črna in to zelo temno. okus kot bi dala, cimet, mak in še kakšno dišavnico za kolače. " svetsko čudo" bi rekli na buvljaku. verjetno se je zgodila neka kemijska reakcija zaradi lupinic badema in hmhm pojma nimam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Po Feb 13, 2017 9:47 pm
Napisal/-a mil
Pozdrav

Napisala si, kako je izgledalo, nisi pa napisala, ali je bilo dobro, odlično in oh in sploh.... To me najbolj zanima

Recept je pa krasna pogruntavščina. H V A L A.

Lepo bodi, Mil

Objavljeno: Po Feb 13, 2017 10:09 pm
Napisal/-a voda
mil, ker sem v maso pite dala malo sladkorja, ta ni preveč sladka. ker pri meni je tako, če kdo hoče bolj sladko dobi sladkorni posip. okus je zelo dober. po 5-tem koščku ugotavljam, da ima tudi priokus rožiča. priporočam in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: To Feb 21, 2017 7:59 pm
Napisal/-a cinija1
Včeraj sem gledala oddajo Dobro jutro, ko je profesor Štrukelj naredil figove kroglice. Danes sem jih naredila. Mase o,45kg in je prišlo 26 kroglic. So take zdravilne bombice.
[img]

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: To Feb 21, 2017 8:09 pm
Napisal/-a metuljc
Figove ali bučne?

Objavljeno: To Feb 21, 2017 8:53 pm
Napisal/-a cinija1
Rekel je figove kroglice. So pa noter mlete bučnice in pa jablčni krhlji narezani in pa seveda fige, ter 5 žlic mandarininega hidrolata. To zmešat in v hladilnik za 3 ure.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...