Nekaj tako zelo prijetnih dni je za vsemi, ki ljubimo vrtnice...razmišljam, da je štimalo čisto vse, tudi vreme.
Jaz sem bila v Tivoliju že na srečanju v nedeljo zvečer. Bilo je veličastno, v soju sveč, opojnih vonjav mnogih, v polnem cvetju dehtetič vrtnic, v izbrani umirjeni, živi glasbi, v odličnih, za Slovenijo tipičnih prigrizkih in sladicah, izbranem vinu, živahnih in po obrazih sodeč zelo zadovoljnih gostih z vseh koncev sveta, tudi iz zelo oddaljenih držav, dobesedno tudi z drugega konca sveta.
Ne pomnim kdaj nazadnje me ni bilo sram povedati, da sem iz Slovenije. Pravzaprav sem bila ponosna na to, da sem tukaj doma.
Posebno omembo si zaslužijo organizatorji z Matjažem Mastnakom in Bredo Čopi, pa vsi prav zares odlični slovenski predavatelji in vsi, ki so skrbeli, da je vse teklo tako, kot najbolje mora. Nekoč smo kot družina že organizirali kar obsežen dogodek in vem, koliko napora, poguma, znanja in premišljenosti do potankosti mora funkcionirati, da zadeva steče tako, kot je stekel ta kongres.
Tako kot so napisale predhodnice...tako intenzivni občutki in vtisi so se dogajali te dni, da bi bilo edino smiselno leči na travo, gledati v nebo in si reči...naj traja... Res topla zahvala vsem, ki ste nam pripravili tako lagodje in udobje.
Pogrešala pa sem nekaj, in sicer Vas, ja, Vas, ki nas dnevno razvajate s slikami svojih vrtnic, s nasveti, kako se negujejo, koliko zrastejo, kako se vzpenjajo, koliko prostora zavzamejo in še in še... upam, da smo vam uspele pričarati delček vsega lepega.
Posebna zahvala gre Meloni, ki je bila na tekočem z vsem in je skrbela za ugodno logistiko, prav tako Tanji TT. In če se včasih sprašujem, kdo neki "stoji" za svojim nickom, lahko rečem samo to: Poezija, tvoj nick name odraža stanje tvojega duha, stasa in glasa. Hvala, drage moje prijateljice vrtnic.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Regionalni kongres svetovne zveze DLV - Arboretum 2017
Moderator: Melona
hvala za poročilo, a moram pripomniti, da se me je dotaknil del stavka: "hvaležnosti, da smo smele prisustvovati" (zakaj se vedno prikljanati ). verjetno te je zaneslo ob pisanju, ker ne verjamem, da ni bilo mogoče udeležiti se ne glede ali se res ukvarjaš z vrtnicami ali si vodoinstalater in so ti te rožice samo lepe. denarju so vsa vrata odprta. ne mislim žalit, a glavo je tudi pri tem omamno dišečim zadevam potrebno držati pokonci. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
http://roseslovenia2017.com/gallery/_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.