Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ali se papriko pikira do kličnih listov, do kje

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ponavljanje ne škodi, lenoba pa.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Eh, Metuljc, prava mera lenobe tudi ne škodi, se mi zdi. Če ne bi bili leni, marsičesa ne bi odkrili, izumili._________________naredimo svet lepši
metuljc

brbr je napisal/a:
Eh, Metuljc, prava mera lenobe tudi ne škodi, se mi zdi. Če ne bi bili leni, marsičesa ne bi odkrili, izumili.

Drži, a le, dokler ni lenoba na račun drugega. Embarassed
(pri nas rečemo: Čez komot ga ni)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

metuljc je napisal/a:
brbr je napisal/a:
Eh, Metuljc, prava mera lenobe tudi ne škodi, se mi zdi. Če ne bi bili leni, marsičesa ne bi odkrili, izumili.

Drži, a le, dokler ni lenoba na račun drugega. Embarassed
(pri nas rečemo: Čez komot ga ni)
Meni je povsem jasno, da se s ponavljanje učimo, saj so že stari Rimljani govorili, da je ponavljanje mati modrosti/znanja. Mi pa gre na živce, če kdo zaradi svoje komotnosti preloži name, da jaz ponavljam, namesto njega, ki bi lahko sam poiskal. Razen če ima kakšno spominsko motnjo, proti kateri si ne more pomagati Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami je napisal/a:
. Razen če ima kakšno spominsko motnjo, proti kateri si ne more pomagati Wink

Saj to je tisto, ko ljudi ne poznaš osebno. Marsikomu bi sicer precej stvari zlahka oprostil in bil bolj popustljiv. Tako jih pa avtomatsko takoj postavimo na svoj lastni nivo in odstopanj ne toleriramo - z menoj vred.

Pri boljšem razumevanju veliko pomagajo predstavitve. Četudi kratke, dajo neko sliko.
brbr

Uh, danes smo pa našpičeni... Moram pazit, da ne bleknem kakšne neumnosti._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ma ne, našpičeni. brbr, ne vzemo protim kot kritiko. Napisala sem z dobrim namenom samo v premislek, ker sem se parkrat zavedela, ko sem ljudi spoznala osebno, da sem jih prej preostro sodila. Ampak, saj veš, človek iz svoje kože ne more, pa naj bo bodičasta ali mehko puhasta ali nekaj vmes Wink Laughing .
metuljc

Nisem našpičena, le izkušnje (in teh imam, verjemi, mnogo in še več), mi kažejo, da je najlažje vprašati, bistveno težje si je najprej vzeti malo časa in piskati odgovor. Se povsem strinjam z lpmami, zakaj bi jaz tratila svoj čas, če se nekomu niti l ljubi potrudit, da bi vsaj napisal, da je iskal, pa odgovora ni našel, recimo. Gre za reči, ki niso neka eksotika. In menim, da si zelo pogosto vzamem čas in odgovorim, četudi si moram za to vzeti čas in iskati dodatne informacije. Ko pa začutim to "komodnost", se pač oglasim z drugačnim vpisom.
(dosti o tem), paprike bodo rasle tako ali drugače, če bo zanje dobro poskrbljeno. Wink
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Metuljc, se strinjam, da je dovolj...V času, porabljenem za dokazovanje, kako prav imate, bi spisale že cel priročnik za Tigrčka. Embarassed_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
brbr

Moje laično razmišljanje po "brbrjevsko" o globini pikiranja je, da del rastlinice do kličnih listov pripada podzemnemu - koreninskemu delu, nad kličnim listom pa se začne nadzemni del rastline... Ampak, seveda nimam topoglednih strokovnih znanj in je to samo moja razlaga sveta (za mojo domačo rabo)._________________naredimo svet lepši
Odgovori