Nizki stročji fižol Tema

Odgovori
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Verjetno se ga da naročiti tudi po spletu.
Če vtipkate "FAGIOLO NANO TEMA" vrže ven več ponudnikov.
Kako pa je cenovno sprejemljivo, pa naj vsak sam ugotovi.
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Kaj požre prve liste nizkega fižola takoj ko pogleda iz zemlje, tako da ostanejo samo mala steblca. Ali so to vrabci ali kaj drugega?_________________lp
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz tudi to opažam. Več let zapored. Zanimivo, le pri nizkem. Fižolčki okoli prekel so nepoškodovani.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Opažam enako in ne vem, ali so res krivi le polži ali ptiči, ali pa je nekaj narobe s semenom nizkih sort? Z gospo, s katero si delim njen vrt, sva isti dan posadili Berggold, vsaka semena iz svoje vrečke. Na moji gredi imajo vsi liste, na njeni pol metra čez potko so pa v glavnem le gola stebelca. Surprised Surprised

Včasih se tako deformirane sadike sčasoma celo obrastejo.
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Tudi jaz sem to opazil samo na Bergoldu. Nek drug nizki fižol, katerega semena sem dobil, je pa OK, čeprav je bil sajenh istočano in na isto gredo._________________lp
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Pika99, če to bereš, je možno, da bi tvoja prijateljica kupila spomladi seme v Trstu? moje je po mnogih letih izgubilo kaljivost in sem letos praktično brez njega. na 5 m so vzklili 4.
verjetno se bi pridružil še kdo, da bi lahko kupila konkretno količino. jaz vem, da bi vzela pol kg (pakirani so po 250 g, 500 g, 1 kg). Boljša polovica drugih sort noče jesti, ker je ta res najboljši. Pripravljena sem se pripeljati ponj k tebi, je bližje kot v Trst.

si za?_________________Lp, Živa
živa

ne pripravljena, se pripeljem teh 50 minut stran Wink_________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, pri meni je vzklilo nekaj tvoje Teme in nekaj Pikine. Je pa res kalil zelo slabo. Imam samo nekaj rastlin. Zdaj ves pridelek puščam za seme.

Zasledila pa sem eno hecno reč, ki jo zdaj preverjam. Že nekaj let gojim fižol Provider, ker je tudi zelo in dolgo roden in dober. Na eni deklaraciji je bilo v oklepaju poleg imena Provider navedeno ime Tema. Če je to res ista sorta, potem se dobi tudi v SLO._________________naredimo svet lepši
živa

Brbr, mislim, da sem opozorila na staro seme. počasi se mi je posvetilo, da je to razlog, da ga je tako malo vzklilo. ko pa sem vse ostanke iz 1 kg škatle posadila, prišlo ven par, pa mi je postalo jasno. Prej sem krivila letošnje vreme.

boš videla, če sta enaka. moja boljša polovica pravi, da ga moram dobiti. če ne bo skupinske nabave s Pikino pomočjo, bo pa spletni nakup. Če sta fižola enaka, pa v iskanje providerja._________________Lp, Živa
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Če bo nakup, se pridružim, ga tudi iščem.._________________sonček je in .....
Odgovori