Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Priprava zemlje za kaktuse

Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

No, ok, ni ravno panika, samo zanima me vseeno... Embarassed

A kdo ve, kje bi se dalo dobiti manjše količine kremenčevega peska? Kaki dve leti nazaj sem ga res po dooooolgem brskanju izbrskal v eni izmed ZOO štacun (dejansko je bila EDINA!? izmed trgovinic za živali, ki ga je imela v ponudbi), danes pa brskam in naletim na "prijazno" obvestilo, da so v prenovi in da se kmalu vrnejo Evil or Very Mad

Razni Bauxxxx ga ponujajo v 25 kg vrečah, jaz bi rabil mogoče 2 kg, pa še to pretiravam.

Anyone? Sad_________________go with your instinct to live as you want
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Mogoče ti pa tista 25 kg vreča vseeno prav pride Wink kremenčev pesek je odličen tudi za vrt in zelenico in drevesa. Minerali in zračnost in vlaga in te stvari. Obogati zemljo Smile
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mogoče ti pa namesto kremenčevega peska prav pride zeolit v kakem malem pakiranju.
Žlehtnoba

Hvala obema za ideje! palec gor

Jaz za kaktuse mešam glinopor, kremenčev pesek (granulacija 3-5mm) in pač tist substrat za kaktuse. Omenjene granulacije v naših štacunah z gradbenim materialom nimajo, pa da se j.... Prav noben tega nima! Hm, ali pa nisem bil dovolj vztrajen... No, sem izbrskal v prejšnjem prispevku omenjeno štacuno v Šk. Loki, kjer so mi povedali, da so lj. podružnico zaprli Crying or Very sad

Sem se pa zmenil, da dobim mimo splene trgovine (ki je v prenovi) želen pesek, tako da konec dober - vse dobro Smile_________________go with your instinct to live as you want
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Žlehtnoba, 0,3 do 0,5 cm so že kar kamenčki..............
Kaj pa akvaristične trgovine? Recimo kaj takega.
Žlehtnoba

metuljc, hvala, od njega že imam tisti droben rjavi pesek. Uporabljam ga za kake potaknjence recimo, ko se še morajo ukoreniniti, za presajanje pa granulacijo povečam._________________go with your instinct to live as you want
Odgovori