Solanum quitoense

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Realne višine ima samo 60 cm, plus tisti zadnji list, ki štrli navzgor. Ta doda še 20 cm Wink .

Sicer pa ima tale Naranjilla usodo v svojih rokah Cool , če v kakšnem mesecu ne zacveti, gre direkt v ta rjavo kanto. V drugem primeru ga bom poskusil prezimiti na terasi.

Jap, dvakrat je bil presajen (plus prvič, ko je prišel iz semenarne v 0,3 lončku. Sedaj je v 25 L loncu.

BorutL, v Trbovljah kaj dogaja?_________________mfranc
mfranc

No, se je le pokorajžila; sem precej bolj optimističen, samo še pet, šest mesecev je do ploda ..... Cool

No ja, verjetno moram dodati še čas do cvetenja - meni nepoznan termin; upam, da bo pomagalo obljubljeno indijansko poletje Mr. Green

_________________mfranc
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Sad
Trbovlje zatajilo, sadika ostala po spletu okoliščin v malem lončku in ostaja mala. Požene list, odpade list, velikost pa minimalno večja od nakupa. Bo treba drugo leto bolj pazit nanjo, seme pa imam za več poskusov že nabavljeno.
Bom pa poskusil to prezimit, kdo ve, morda pa bo naslednje leto preporod.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
mfranc

Poskusi prezimiti, tole pripraviti do zrelih plodov je res "pravi dolgčas" Cool Wink

Kje pa si nabavil seme?_________________mfranc
BorutL

Seme je priromalo iz Kitajske, lično vakumsko pakirano.
Izgleda korektno, kako bo s kaljivostjo pa poročam nekje marca. Naj pa bi bila ista varianta, kot jo imaš - torej brez bodic.
borutl
mfranc

Aha, kaj bi mi brez kitajcev Wink

Sem pa pogledal, vidim, da seme prodajajo v velikem številu znane semenarne s semeni plodovk._________________mfranc
BorutL

V letu 2018 mora uspeti!
Če ne bo, bom jezen.
Evil or Very Mad
borutl
mfranc

Eeee, jezni smo lahko že na Kalijo, ki nam ponudi malo sadikico tako "počasne" plodovke šele 12. junija! Twisted Evil . To bi bila bolj primerna velikost za mesec april, minimalno. Realno pa bi sadiko take velikosti moral imeti že v februarju.

Mojo vsak dan poskušam s hipnozo pripraviti k cvetenju, pa se ne da ..... Laughing
Sedaj se popki prav počas odpirajo, pravi Slow Motion Cool . Sem pa že sklenil, da gre jutri zvečer začasno na teraso, toliko, da vidim, kako se bo tam obnašala pri ekstremnih skokih temperature, od 5° C do 30 in več, ko je sonce._________________mfranc
mfranc

Evo, dogaja

Prvčk, črvčk - zadaj za njim se drenja še nekaj popkov, pa naslednji desno malo nižje, pa potem še nekaj gnezd grahkov in rižkov ..... Wink

Ni kaj, samo še nekaj mesecev 15 °C do 20 °C , pa smo na konju Wink ._________________mfranc
BorutL

Very Happy

Če ne drugega, je vsaj volja za cvetenje. Časa seveda ni, nisem pa prepričan, če bi nekje na toplem plodove rastlina obdržala.
No, upanje menda umre zadnje. Smile
borutl
Odgovori