Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Potaknjenci oljčice Sweet-n-tart

Odgovori
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Crt tudi jaz bi imela dve vejici. Do takrat bom tudi za zamenjavo nekaj zate zanimivega nasla._________________CARPE DIEM
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Prosim še zame eno - da bodo v trojčku.
Skrbno pobiram seme planinske mete, oranžne kozmeje in raznih bazilik. Nekaj bo Smile
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz se priporočam. Bova našla nekaj v menjavo!

Hvala_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Tudi jaz se priporočam za tri vejice. V zameno kakšno trajnico?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kdor bi želel prevzeti samo vejice in ukoreniniti v lastni režiji:

na voljo bodo na Lavrici v tistem tednu, ki je po počitniškem, torej 6.11. - 10.11.

Poleg oljčice S&T bodo verjetno na voljo tudi vejice ribezov Noiroma in Nimue (kombinirano, ker nisem čisto prepričan, kateri grm je kateri, vem pa, kje sta oba skupaj).

Pravzaprav bom kar pripeljal na Lavrico vse živo z lonci vred in polovico potaknil že sam, polovice pa ne, nakar se drugi odločite, kaj in koliok želite Smile
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Mimobežno omenjam, da je marmelada iz teh "jagod" neverjetno dobra. Navkljub precejšnjemu naprezanju v njej nismo prepoznali paradižnikovega priokusa, ampak le sadno kislo bazo precej močne intezitete. Zelo dobra reč in uporabna marsikje.
Edini manjko, ki bi ga izpostavil pri konkretni verziji je barva, ki je sumljivo bledo rdeče vijolična. Verjetno pa bi se s kakšnimi dodatki drugačnega sadja dalo urediti tudi to.

No, splača se jo imeti.

Za spomladi se priporočam za kakšen ukoreninjenec, lahko mi ga pa tudi sedaj vtakneš v kuverto, da ne bo samo seme. Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz bi N&N + inštrukcije kaj in kako s potaknjenci ! jaz, jaz!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

juglans je napisal/a:

Edini manjko, ki bi ga izpostavil pri konkretni verziji je barva, ki je sumljivo bledo rdeče vijolična. Verjetno pa bi se s kakšnimi dodatki drugačnega sadja dalo urediti tudi to.

Barva res malo spominja na pogretega zombija, vendar nimam hitre ideje, kako to urediti. Opazil sem, da se med kuhanjem očitno spreminja iz živo rdeče v zombijevsko, vendar če bi hotel ohraniti prvotno bolj živahno, bi moralo biti kuhanje neprimerno krajše, kar potem ne gre skupaj z recepti in s pričakovanim nivojem enostavnosti ločevanja mase od pešk.

Da bi rekel "to je oksidacija, treba je dodati limono" se mi zdi vprašljivo glede na to, kolko zadeva že ima lastne kisline (ni da ni).
Nazadnje urejal/a crtj 22 Okt 2017 17:53; skupaj popravljeno 1 krat
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Jaz bi tudi potaknjence skupaj z inštrukcijami v zameno za hermelike! ;)
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Crtj - vejico ali dve lahko zamenjam za robidino marmelado, če ustreza.
Smile

Lp
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori