Naše slike in videi narave

katarinav

Odgovor Napisal/-a katarinav »

Oldi tole je pa res en močan in krasen video. Noro!!! Cool Kako je najprej vse žareče, potem pa kot da bi pogasil žerjavico.
Mi še zaupaš, kako si si nastavil frames per second in max frames?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ta članek me je spomnil, da imam nekaj skoraj podobno posnetega tudi sam.

Klik na povezavo ...

https://www.dropbox.com/s/dn7knewivord7g4/20150721_183905.jpg?dl=0

... nato pa ugotovi in napiši kaj vidiš. Wink
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

.... z lahkoto .... to je moja sorodnica, bradata Mimi iz planeta K405 .... žlahta se še danes krega ali je podobna očetu levu ali mami zajkli Cool

Ampak resno, super posnetek žužka - kakšen obraz ima izrisan ... noro Smile
bi to bil škržat na obmorskem boru?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

jejjj, uganila si; posnel sem ga v okolici Zadra, 2015 sredi julija

Ustavil sem se v senci borovca, pravzaprav v nekakšnem zvočnem oblaku škržatoreganja (ne vem kako se pravilno zapiše) in kar nekaj časa potreboval, da sem jih opazil.

Bravo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, se mi je zdelo, da je bramorju podoben.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

joj, tole je pa mene napeljalo na misel, da sem med kopanjem krompirja enega bramorja ujela in ga spravila v kozarček.
Ko se spomnim in pogledam, če se še nahaja zunaj na vrhu omare in je mogoče lepo mumificiran - naredim slikco Smile
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

katarinav je napisal/a:
Oldi tole je pa res en močan in krasen video. Noro!!! Cool Kako je najprej vse žareče, potem pa kot da bi pogasil žerjavico.
Mi še zaupaš, kako si si nastavil frames per second in max frames?

Sori, ker se zgrešil tvoje vprašanje.
Za mojo dušo nastavim čas med slikami na 1,5s in se avioni s sledmi zelo fajn vidijo, pa lepo počasi se dogaja, da vse lahko vidiš. Za neučakane pa vsaj na 2s, če ni avionov in se oblaki počasi premikajo pa tudi do 5. Ostalega nič ne nastavljam, ko se predstava konča ročno ustavim zadevo.

Je pa tole, če dobro pogledaš, en totalni šit, na jasnem nebu se delajo pasovi, nujno rabiš HDR zajem (vsaj 12 ali 14 bitov. Računam, da bi nabavil pošteno opremo, prek jurja, ampak potem pa še postprocesing softver..., na koncu se pa omenjenih pasov skorajda ne moreš izognit, vsaj ko stvar preneseš na Youtube.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”