Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2018

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

čiliji, istočasno paprike, a paradajze je dobro posejat 1,5 mesecev preden jih boš posodil na stalno mesto. to se najbolj obnese, ker kot prvo se ponavadi pretegnejo kot drugo nimaš kam vse to "razstaviti". lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Danes so šle v zemljo paradajzka Slavka, Ljubov dlan, Kalifornisko čudo, mini oranžna, navadna rumena pa še ena rdeča nn.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem tudi danes posejal glavnino paprik.
Semena sem predhodno en dan namakal v vodi z dodatkom "Cirkona".
Posodice so pa sedaj v kurilnici na peči, kjer je konstantna temperatura.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Že vsi sejete? Shocked Očitno bom zadnja. Rolling Eyes Paprike, čilije in jajčevce sem nameravala sejati sredi februarja.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Plamenka ne se bat, jaz bom se malo kasneje sejala. Verjetno konec februarja pa tja do sredine marca. Odvisno od zunanjih temperatur._________________CARPE DIEMNazadnje urejal/a tajana 02 Feb 2018 22:44; skupaj popravljeno 1 krat
Andrej Banko

Plamenka, saj veš, prsti srbijo ... Wink
Naveličan sem zime podolgem in počez. Sejem, se igram z raznimi potaknjenci ... da se vsaj nekaj dogaja !
Saj lani in predlani sem tudi že na začetku februarja posejal paprike, pa se mi ni zdelo pretirano prezgodaj, sploh ker nimam najboljših pogojev za vzgojo.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Paprikarji na pomoč.
V Lidlu sem kupil papriko španskega porekla rdečo špic dolgo skoraj pol metra, vzel sem seme ga posejal, ima kdo izkušnje?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Prazna luna je 15 tega ta mesec. Dan po prazni luni bom dal v zemljo paradižnik pa marca._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Andrej Banko

To je verjetno enaka kot tista, ki jo je Voda prejšnjič prinesla na srečanje.
Smo pobrali ven semena in smo/bomo posejali. Menda zraste taka ... živi bili, pa videli !
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pep je napisal/a:
Paprikarji na pomoč.
V Lidlu sem kupil papriko španskega porekla rdečo špic dolgo skoraj pol metra, vzel sem seme ga posejal, ima kdo izkušnje?

Za "filane" bo super. Laughing
Odgovori