Glifosat, Roundup, boom efekt, GSO, laži, zdravje
-
Figula, najlepša hvala za trud, ki si ga vložila v tole pisanje. Si ga bom kar spravila med moje vrtnarske zapiske, saj lahko, a ne?
Že precej časa na "moji zemlji" ne uporabljam kemičnih pomagal. Kompostiram samo ostanke z domačega vrta in iščem gnoj "srečnih" živali.. Tako imam glede mojega prispevka k zastrupljanju čisto vest. Zato me najbolj pri vsem skupaj potre dejstvo, da je "moja zemlja" , kljub vsem prizadevanjem, verjetno le za malenkost manj onesnažena kot drugod...
Uh, včasih se počutim prav nebogljeno v vsem svojem prizadevanju.
Popolnoma s strinjam s tabo - gotovo bi se moralo s pridelavo hrane ukvarjati več ljudi. Tako bi bil pritisk na "velike" pridelovalce manjši in bi lahko tudi oni pridelovali hrano na bolj naraven, ne prek vseh razumnih mej preforsiran način._________________naredimo svet lepši
Že precej časa na "moji zemlji" ne uporabljam kemičnih pomagal. Kompostiram samo ostanke z domačega vrta in iščem gnoj "srečnih" živali.. Tako imam glede mojega prispevka k zastrupljanju čisto vest. Zato me najbolj pri vsem skupaj potre dejstvo, da je "moja zemlja" , kljub vsem prizadevanjem, verjetno le za malenkost manj onesnažena kot drugod...
Uh, včasih se počutim prav nebogljeno v vsem svojem prizadevanju.
Popolnoma s strinjam s tabo - gotovo bi se moralo s pridelavo hrane ukvarjati več ljudi. Tako bi bil pritisk na "velike" pridelovalce manjši in bi lahko tudi oni pridelovali hrano na bolj naraven, ne prek vseh razumnih mej preforsiran način._________________naredimo svet lepši
-
Citiram: |
V resnici obstaja še četrto stanje vode – gelu podobno in taka voda je v nas, v živalih, sadju in zelenjavi. Imenuje se H3O2 ali EZ voda. Voda, ki jo spijemo, ki jo dobimo iz rastlin in sadja, se z IR svetlobo spremeni v EZ vodo. |
No tole je en tak smrdeč bikov drekec.
H3O2 nima nobene veze s kakršnimkoli gelom. Nima nobene veze z IR.
Še bolj grozljiva statistika se obeta našim otrokom. Krivulja avtizma je natančno poravnana s krivuljo rasti uporabe glifosata. En od 45 otrok bo diagnosticiran z eno od oblik iz spektra avtizma. Leta 1975, pred glifosatom in GMO je bila statistika možnosti 1 proti 5.000. Statistika velja za Ameriko. Avstralija se ji nevarno bliža odkar so sprostili prodajo poceni glifosata iz Kitajske. |
Vlečenje takih povezav je enako tistim, kako upada število piratov z globalnim segrevanjem. Graf se vendar ujema.
Nekateri viri poročajo o gensko sprememnjeni pšenici z dodanim genom seva ebole. Ker so se kengeruji preveč namnožili in odjedali 10% pridelka, so kmetje na pomoč poklicali Monsanto. Živali so dejansko umirale zaradi notranjih krvavitev. Ker umrlih živali niso objedali divji plenilci, niti jih niso obletavale muhe, je dejansko sklepati o uporabljenem strupu. |
Verjetno isti viri, kot pišejo o ravni zemlji in kemtrejlih
-
Kljub vsem škodljivim načinom sodobne škodljivosti se nam življenje podaljšuje. Pogledam včasih dolžino življenja, vpisano po pokopališčih, pa ugotovim, da živimo dlje. Če bi zopet začeli samo z motiko, ne bi bilo ljudi, ki nam bi naredili pralne stroje, prevozna sredstva in tudi računalnikov, ... Da ne bo pomote, ne uporabljam bum efekta, ni pa vse kar je plod novega znanja v škodo naravi in s tem tudi človeku.
-
Kakšno zasmehovanje neki, povdaril sem samo par neumnosti od mnogih v sestavku.
Sicer se mi ne da secirati posameznih odstavkov, je v njih preveč podtikovanj in delanja povezav, ki jih v resnici ni ter vlečenje trditev iz tega. Je brez smisla.
Na tak način pisanja se da prikazati tudi H2O kot zelo nevarno in škodljivo substanco.
http://www.dhmo.org/facts.html Obvezno branje 
Sicer se mi ne da secirati posameznih odstavkov, je v njih preveč podtikovanj in delanja povezav, ki jih v resnici ni ter vlečenje trditev iz tega. Je brez smisla.
Na tak način pisanja se da prikazati tudi H2O kot zelo nevarno in škodljivo substanco.

- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
figula je napisal/a: |
. Seveda je vedno alternativa. Ki v resnici ni alternativa, je le korak nazaj k preverjenim metodam. Do tu nas je pripeljala lastna lenoba. Produkcijo lastne hrane smo prepustili »zunanjim izvajalcem«. Čas je, da zavihamo rokave in gremo nazaj k Naravi . |
Joj, figula moja draga, ne morem mimo mojih lastnih kmečkih izkušenj. O glifosadu ne bom debatirala, nimam strokovnega znanja, o lenobi pač lahko. Ko bi mogla čas zavrteti za 50 let nazaj, bi te povabila na mojo rojstno kmetijo, kjer bi živela izključno od tega, kar bi pridelala (če bi bila 100 % fit in zdrava). Mislim, da bi te kmalu zaskominalo po kakšni manj "naravni" metodi, potem, ko bi 14 dni po cele dneve plela eno samo njivo korenja, spomladi dneve in dneve hodila sklonjena nad njivami žita in pulila ven "trico" (ena lepljiva zadeva), slak in pirnico, si jo nalagala v predpasnik in sproti nosila na rob njive. In še in še podobnih opravkov. Buhvari, da je gospodinja zbolela, je plevel napol zadušil letino. Pa je bilo vse skupaj komaj za hrano, za davek, obleko in oblačila je bilo treba zaslužiti še kje drugje. S tem, da je bilo šolstvo vendarle dosti cenejše. Malo knjig in zvezkov, praktično nobenih ekskurzij, v šolo smo hodili še bosi. Današnjega luksuza si ob takem načinu kmetovanja, če nimaš drugega vira dohodka, ne predstavljam. Praktično vse male kmetije preživijo edinole zato, ker ima vsaj en član družine redno zaposlitev. Ali pa si dodaten vir dohodka poišče na kak drug način.
-
Življenje se ne podaljšuje v nedogled. Tokratna generacija otrok je prva, ki se ji obeta krajše življenje od staršev.
Kaj pa kvaliteta življenja? Nič ne šteje? Je postalo kar normalno, da smo ljudje kar naprej bolani.
muha, zaradi spominov si reagirala čustveno. Vse kar opisuješ je res in velja za tisti čas. Take oblike verjetno ne bo več. Ustvariti je treba nov model na preteklih izkušnjah.
Ne govorim, da je treba živeti izključno od tega kar pridelaš.
Kaj pa kvaliteta življenja? Nič ne šteje? Je postalo kar normalno, da smo ljudje kar naprej bolani.
muha, zaradi spominov si reagirala čustveno. Vse kar opisuješ je res in velja za tisti čas. Take oblike verjetno ne bo več. Ustvariti je treba nov model na preteklih izkušnjah.
Ne govorim, da je treba živeti izključno od tega kar pridelaš.
-
Kaj pa kvaliteta življenja? Nič ne šteje? Je postalo kar normalno, da smo ljudje kar naprej bolani. |
Kvaliteta življenja je trenutno višja, kot kadarkoli v človeški zgodovini.
Ljudje so bili vedno kar naprej bolani. So pa včasih zaradi teh bolezni umirali, danes ne. Tudi to je eden od razlogov, da je sedaj več starih s starostnimi boleznimi. Včasih je bil luksus doživeti visoko starost. Sedaj jo "praktično" vsak.
Je pa tudi slaba stran tega. Že praktično stoletje, zadnjih 50 let pa z lahkoto še tako bolehen otrok doživi srednja leta in ima družino. Ni več pozitivne selekcije, slabi geni se kopičijo v populaciji in prenašajo naprej.
-
- Kraj: Štajerska
Kaj pa kvaliteta življenja? Nič ne šteje? Je postalo kar normalno, da smo ljudje kar naprej bolani. |
Bedarija na kvadrat. Ljudje so v povprečju precej bolj zdravi kot so bili 50 let nazaj. Če primerjamo jabolka in jabolka, torej enako stare ljudi seveda. In zraven še vse rojene primerke človeške vrste, ki pa so so do starosti, ki jo opazujemo že nekoč mogoče pomrli. Zaradi bolezni ...
Cela ta tema je ideološka in znanosti ni niti povohala. Kar je bilo že večkrat v tej temi opozorjeno.