Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cipresa - Cupressus

Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Jaz vse svoje "ciprese", ki to niso, redno vsako pomlad pošteno obreźem, in so po mnogih letih še vedno pod dva metra. Sem pa redno ob strani prirezovala tudi sosedovo, ki je sedaj velika do strehe in se je na moji strani vsako leto do jeseni lepo obrasla.
Ker praviš, da gre, če ne uspe lahko ven, bi jo jaz pošteno porezala z vseh strani in znižala._________________Janika
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Zelenega je malo in če bi pol m obrezal, bi bila gola in bosa Very Happy
Kaj bi se zgodilo, če odbijem 3m vrha? Bi pognal nov vrh?
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Ne vem. Sad

Sosed ima živo mejo iz kleka, ki je hitro zrasla in ker so jo minimalno obrezovali (da je čim višja, se ve) je dosegla v nekaj letih skoraj 4m višine. Porezali (požagali, je treba zapisat) so jo nekje na meter in pol in se je v zadnjih 2 letih zelo slabo obrasla.

Če se ne bo obrasla, se še vedno lahko vrže ven.
?
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Oldi je napisal/a:
Kaj bi se zgodilo, če odbijem 3m vrha? Bi pognal nov vrh?

Najverjetneje bi dobil nekaj drv in fiksanje v familiji Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tule se da razumeti, da bi vrh lahko prirezal. Sedaj, koliko ? Včasih je pač treba tvegati. Kot pravijo "Če ne bo koš, bo pa omara". Wink Laughing
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Bila je stara kakšnih 50 let, smo rekli da je cipresa. Visoka je bila 6 ali 7 metrov. Krošnja stožčasta zelo pokončna in gosta.

Lahko določite kaj je?
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Foto kakih storžkov ali jagod, ki so bili na njej?
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ni videt nič.
Odgovori