Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
pika je napisal/a: |
mrmračka, ti bom po pošti poslala eno polno skledo, ko bo So se pa vsaj polžki najedli, bolje to, kot toča |
Hvala ti, res si dobra. Sem ga pa še enkrat posadila in ''polžkom'' napovedala vojno - tokrat mi pa zares ne uidejo.
Pika, bom poročala, upam, da ti ne bo treba pošiljati po pošti._________________mrmracka
brbr je napisal/a: |
Me pa zanima, kateri je tvoj prvi fižol? Drugi so piskrči, ki so meni posebno ljubi, ker me spominajajo na tigraste mucke. |
brbr, ta prvi je koronis purple nizek za luščenje, naj bi bil izredno roden in zgodenj. Imam prvič. Tale, ki jim praviš piskrčki, pa je pri nas cipro eden od, imam tri vrste.
Ja, saj je tudi Orhy (mislim, da ona) rekla, da ga na njihovem koncu imenujejo črni cipro-imam zabeleženi obe imeni (mogoče se bo tekom dogodkov pojavilo še kakšno ), a meni se zdi poimenovanje piskrčki - pod tem imenom sem ga dobila, bolj prisrčno in bolj osebno.
kako pa kaj napredujejo tvoji varovanci. Kdaj si jih sejala, ...? Jaz še vedno čakam limski fižol in tetovca, da se zmigata iz zemlje. Potem pa bom lahko objavila rezultate kaljenja za moje sorte...._________________naredimo svet lepši
kako pa kaj napredujejo tvoji varovanci. Kdaj si jih sejala, ...? Jaz še vedno čakam limski fižol in tetovca, da se zmigata iz zemlje. Potem pa bom lahko objavila rezultate kaljenja za moje sorte...._________________naredimo svet lepši
mrmracka je napisal/a: | ||
Hvala ti, res si dobra. Sem ga pa še enkrat posadila in ''polžkom'' napovedala vojno - tokrat mi pa zares ne uidejo. Pika, bom poročala, upam, da ti ne bo treba pošiljati po pošti. |
Joj, si me pa resno vzela, sicer z veseljem odstopim, ampak po pošti bi pa bila malo prehuda, ne?
Končno lahko objavim rezultate kaljenja mojih fižolov. Problem je bil namreč v tem, da nisem vseh sejala naenkrat in sem morala počakat, da so vzjlili še tisti, ki sem jih sejala nazadnje (6.6.). Tako premerjava ni čisto "znanstvena", ker nisso imeli vse enakih pogojev... Pa vseeno tule so rezultati:
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Sivček (6) ni kalil- posejala sem eno staro seme, ki sem ga imela doma...
Št. 34-dobila na Goričkem je kalil pozno, pa še to samo eno zrno (ne vem zakaj). Sem ga posejala še enkrat. Zdaj čakam, a tudi tokrat slabo kaže. Upam, da bo vsaj ta ena rastlinica zrastla in obrodila kvalitetna semena.
Ravno tako je težaven Kofetar. Pri prvem sejanju ni vzklil nobeden. V drugem poizkusu pa po 13 dneh ena sama rastlina... Bomo videli, kako bo naprej..
Do zdaj najbolj izstopa št. 8-voščeni ledvičar-sejala sem ga dvakrat. Obakrat je vzklil (100%) v 7dneh, pa tudi raste najhitreje (daleč je prehitel druge z ovijanjem) - vendar je to že naslednja faza proučevanja.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Nizki fižoli pa so glede kaljenja presenetljivo usklajeni . Za zadnje pa nimam natančih podatkov, ker sem jih sesjala na njivo in nisem bila vsak dan prisotna, da bi primljaja njihov napredek. Je pa tudi res, da sem porabila staro seme in je kalilo temu primerno malo semena. Tako teh sort v nadalejvanju ne bom proučevala. So pa to vse same sorte s poreklom, ki se dajo kupiti v trgovinah in je o njih že dovolj znanega._________________naredimo svet lepši
Sivček (6) ni kalil- posejala sem eno staro seme, ki sem ga imela doma...
Št. 34-dobila na Goričkem je kalil pozno, pa še to samo eno zrno (ne vem zakaj). Sem ga posejala še enkrat. Zdaj čakam, a tudi tokrat slabo kaže. Upam, da bo vsaj ta ena rastlinica zrastla in obrodila kvalitetna semena.
Ravno tako je težaven Kofetar. Pri prvem sejanju ni vzklil nobeden. V drugem poizkusu pa po 13 dneh ena sama rastlina... Bomo videli, kako bo naprej..
Do zdaj najbolj izstopa št. 8-voščeni ledvičar-sejala sem ga dvakrat. Obakrat je vzklil (100%) v 7dneh, pa tudi raste najhitreje (daleč je prehitel druge z ovijanjem) - vendar je to že naslednja faza proučevanja.
Nizki fižoli pa so glede kaljenja presenetljivo usklajeni . Za zadnje pa nimam natančih podatkov, ker sem jih sesjala na njivo in nisem bila vsak dan prisotna, da bi primljaja njihov napredek. Je pa tudi res, da sem porabila staro seme in je kalilo temu primerno malo semena. Tako teh sort v nadalejvanju ne bom proučevala. So pa to vse same sorte s poreklom, ki se dajo kupiti v trgovinah in je o njih že dovolj znanega._________________naredimo svet lepši