Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Škropljenje čez sosedsko mejo - ukrepi

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Plamenka, sila si Smile
Toplo se ti zahvaljujem za tvoj čas in trud, da si tole našla tebi rožice
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Malenkost! Zgleda, da sem v google vpisala ravno pravo kombinacijo besed. Wink Držim pesti, da urediš tole s sosedom.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ene par zlobnih idej mi je še padlo v glavo (upam da ne bo prehudih bušk Smile

Dan po tem ko on šprica s strupi in se veter obrne greš ti malo špricat z gnojnico.

Varianta dva pa je, da na mejo postaviš hobuke z namočenimi koprivami in to pustiš na soncu kak mesec. Če mu bo preveč smrdelo, mu lahko poveš, da je to zdravilo za ffsje, ki so prileteli na tvoj vrt Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Aladin, dobre ideje!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

hehehe, imam že pripravljene 3 hobuke s fermenti rastlinja iz prvega pletja. Prav žlahtnega vonja so že Laughing

Ma, saj bi rada samo v miru živela teh svojih 5 minut na tem svojem metru zemlje.
Čedalje pogosteje opažam, da se slabo odzivam na tujo agresijo in aroganco. Škodi mi. Kaže, da se mi je z leti že tako tanka koža še bolj stanjšala ... Sad
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

figula je napisal/a:
...
Čedalje pogosteje opažam, da se slabo odzivam na tujo agresijo in aroganco. Škodi mi. Kaže, da se mi je z leti že tako tanka koža še bolj stanjšala ... Sad

Agresije v "naših časih", vsaj omembe vredno, ni bilo, arogance pa sploh ne, jaz se je ne spomnim. Se mi zdi, da je prisotnost obojega pogojena z odsotnostjo neke vrste vzgoje, kulture... tudi pristopa "do dela" nasploh,
ter prisotnostjo t.i. permisivne vzgoje ( - če to vzgoja sploh je?).
Eh, ja...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja, kot piše figula, je njen sosed še iz "naših časov".

Najbolj všeč mi je aladinov predlog, sem že sama razmišljala v to smer. Ravno zaradi bližine sosedov si ne upam pripravljati gnojnic in škropiti ter zalivati z njimi. V tvojem primeru bi se pa tega bogato posluževala.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Poglej Pravilnik opravilni uporabi FFS in v zagrozi mu s kmetijskim inšpektorjem!! So zelo strogi!!_________________Narava vse povrne!
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ferdo36,
tole je najbolj pameten in tudi učinkovit predlog.
Vsakršno vračanje v obliki agresije ali arogance dolgoročno ne bo
prineslo življenja v miru.
Poleg tega bi bilo dobro, da mu strokovnjaki pregledajo kdaj in s čim tretira in
seveda kakšen je vpliv na okolje, kot celota.
Ne samo da se snov nanaša na sosednjo parcelo, tudi njegovo zemljišče je
del našega skupnega planeta.
figula

Meni so ljubi vsi odgovori. Tudi bolj odpuljeni Smile.
Ker dokazujejo, da nam je mar.
Odgovori