Buče - Cucurbita

Odgovori
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

A se vama lahko še jaz pridružim pri rabutanju? Laughing Jaz bom še dolgo čakala na svoje bučke, so pred kakšnim tednom komaj vzkalile (malo sem zamudila s sejanjem).
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Hudooo, kakšne velike rastline! Pri nas je vse "zaparjeno". Vse sadike buč so skoraj enako velike, kot ob presajanaju na vrt pred dobrim mesecem. Cvetijo pa zelo, tako da si obetam pridelek, sedaj, ko bo sonce. Kiwano so mi pa prvo noč pohrustali polži. Grrrrr!
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

pika je napisal/a:
Je še čas da vtaknem v zemljo še kako seme ali ne bo nič?

No, o vseh bedarij uspemo počvekat, za dejansko vprašanje pa je zmanjkalo energije Smile Lepo prosim za mnenje. Mogoče sa seme prej v vodo namočim, da bo prej?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Meni se ne zdi prepozno, samo malo kasnejša trgatev bo, tako kot pri meni.
Sejal sem 26.5 (cukete Marrow Partim, Golica, Hokaido, ena okrasna neznanka ter Speckled Swan), in sedaj so takšne (nekatere še vzkalile niso):

Spodaj desno so Marrow Partim ki bodo šle na vrt v roku parih dni, ostale bodo pa še malo počakale.
pika

Saj sejala bi bolj kot ne zimske buče in patišonke, ker mi jih je neslo. Grem kar zdaj Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letošnje leto se bučke prav hecno obnašajo. Velike so komaj 15 cm s par listki, pa imajo že nastavke plodov. Lani se je to dogajalo šele, ko zrasle pol metra v zrak in slab meter v širino Surprised . Sedaj samo še čakam, ali se bodo tudi moški cvetovi pravočasno zbudili, da ženski nastavki ne bodo odpadli.
pika

Pri meni so pa kumare take in dve papriki. Bo iz tega sploh kaj zraslo?
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

...nikoli ni prepozno...._________________Viktorh
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Hi, hi, zalegla je grožnja z gožema.....
Vse sem preštel, pa mislim, da jih je še več kot prejšnji teden.
Soprogo pošljem jutri na tržnico, da si kupi koš, jih bo laže na plac nosila._________________Viktorh
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Kdo ve, zakaj meni cukini cvetijo, plod je dolg cca 6 cm, ko cvet odpade, je bučka rumena, ne raste naprej?

V jamo sem dala uležan gnoj, pokrila z zemljo in posadila bučke. Cvetijo, da jih je veselje gledati, le bučka je rumena in segnije, ko odpade cvet. Morala bi zrasti dolga, pa nič Crying or Very sad_________________Lp, Živa
Odgovori