Pozdrav

Odgovori
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Prvi pozdrav vsem tudi z moje strani.

Kot se to zmerno do pogosto dogaja, sem lani dobila v oskrbo sadovnjak z 54 sadnimi drevesi, 5 trtami in grmički jagodičevja. Čeprav mi je bila obljubljena natančna evidenca, se je pozneje izkazalo, da resnica ni bila niti blizu. Prvo leto je minilo v znamenju razbijanja glave brskanja po internetu, za katero drevo gre in še bolj, katera sorta je kje. Smile No, ugotovila sem, da imam nekaj novejših sort, stare sorte in tako stare, da jih celo med starimi ne najdem. Laughing

Hvala vsem majstrom za prispevke, veliko sem se naučila že ob branju. Seveda sem pripravljena prispevati tudi svoje skromno znanje. Če bo kdo pripravljen namesto znanja spomladi izmenjati kak cepič, bom pa sploh vesela.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pozdravljena Češnca, in dobrodošla, skupaj nam bo v prihodnjih mrzlih mesecih čas hitreje tekel.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Češnca, dobrodošla med nami!

Zaradi lažje komunikacije in boljših nasvetov pa priporočam, da v profil dopišeš kraj, kjer si doma oz. kjer je sadovnjak, če lokacija ni ista.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Dobrodošla
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pozdravljena !
54 dreves, to pa bo dela in veselja ... Wink
Še 3 mesece, pa akcija !
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Andrej Banko je napisal/a:

54 dreves, to pa bo dela in veselja ... Wink

Res je. Lani sem imela za obrezovanje samo kakšnih 14 dni časa po tistem polarnem mrazu. Drevesa so cvetela, ko je bil še sneg na tleh. Smile

Resnično si ne želim še ene take sezone, ker smo 4 mesece dihali na škrge. Iz sadovnjaka smo pobrali sadje in stisnili 520 litrov jabolčnega soka (nekaj je bilo vmes tudi hrušk in celo grozdja), pol tone jabolk smo spravili, za 300-400 l soka smo jabolk oddali in nekaj kubičnih metrov jih je šlo medvedu za papo. Da je vesele popolno, bomo spomladi kupili sosednjo parcelo, kjer je še kakšnih 25 zanemarjenih dreves.

Lokacija je ožja Notranjska, čez teden pa sem v Ljubljani.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Fantastično. In ja, povsem razumem, da se sredi največjega dela ne čuti tako Smile
Odgovori