Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nonstop osvetljevanje

Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Ajde junaki, pa vi decembra pridelajte glavnato solato na naraven način (s kravjim drekom) brez višjega računa za elektriko.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Oldi je napisal/a:
Ajde junaki, pa vi decembra pridelajte glavnato solato na naraven način (s kravjim drekom) brez višjega računa za elektriko.

je pač ne, zato jemo kislo zelje, pa repo, pa vloženo rdečo peso, pa radič, ki zraste na vrtu, pa motovilec,.....
Nihče nima nič proti, če to počneš, le mnenja si izmenjujemo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pa solata iz surovega zelja, iz ploščatih glav, ki imajo krhke liste. S fižolom in jajcem ali pa s krompirjem, mljask. Meni je to pozimi ena najboljših solat.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pri vsem našem delovanju se moramo (začeti) vseskozi preverjati, kaj s posameznim ukrepom povzročamo našemu planetu.

Prepričana sem, da se moramo naučiti za naše življenje uporabljati čim manj (tuje) energije. Torej sploh ni važno koliko denarja potrošimo za, recimo, elektriko, ampak je važno dejstvo, da to elektriko (energijo) sploh porabimo in to po nepotrebnem.

Kot sta povedali predhodnici, naša prehrana naj bo letnemu času primerna. Pa še nekaj: od vseh solat vsebuje zelena solata najmanj hranil in jih tudi najhitreje izgubi, pa četudi je pridelana na najbolj naraven način. Tako rekoč vsak plevel, ki ga tako vestno preganjamo z vrtov nas bi bolj nahranil...

Pod plastičnimi pokrovi na terasi mi še zdaj, decembra, uspeva rozetasta zelena solata, ki ji sproti obtrgujem zunanje liste. Več o tem sem pisala v temi "zelena solata". Na ta način sem solato začela gojiti v želji, da bi spomladi, ko (po mojih izkušnjah najbolj primankuje sveže zelenjave) čimprej imeli zeleno solato, a se je izkazalo, da jo lahko tu pa tam jemo tudi čez zimo._________________naredimo svet lepši
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Sem našel. http://forum.gartlc.si/gartlc-about199-0-asc-204.html
Mi jo imamo v koritih v neogrevanem zimskem vrtu, pa je vsa pretegnjena, svetla, listi cunjasti.., ker je zaradi dobre izolacije topleje, svetlobe pa pač ni. In če primerjam to s tisto izpod lučk, se že na prvi uč vidi, da ni primerjave.
Odgovori