Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Prezimovanje grmovnic, dreves v loncih na prostem
-
- Kraj: Domžale
Naj dodam še en kamenček v mozaik.
Pred leti sem imela v litrskih lončkih par enoletnih lepo ukoreninjenih potaknjencev in sejancev: vinogradniške breskve, hortenzije, vinska trta. Pred zimo sem jih vkopala med listje na vrhu zračnega a pokritega kompostnika. Zima je bila takrat precej ostra in suha in čeprav so bili lončki do vrha prekriti z listjem, ni preživela niti ena rastlinica. Domnevam, da je bila kriva izsušitev. V večjih loncih bi morda preživele?
Pred leti sem imela v litrskih lončkih par enoletnih lepo ukoreninjenih potaknjencev in sejancev: vinogradniške breskve, hortenzije, vinska trta. Pred zimo sem jih vkopala med listje na vrhu zračnega a pokritega kompostnika. Zima je bila takrat precej ostra in suha in čeprav so bili lončki do vrha prekriti z listjem, ni preživela niti ena rastlinica. Domnevam, da je bila kriva izsušitev. V večjih loncih bi morda preživele?
muha je napisal/a: |
... sem jih vkopala med listje na vrhu ("!") zračnega a pokritega kompostnika. ... |
Res je. Na lahko odcednih mestih večji lonec ne bi pomagal. Žal voda preprosto odteče.
krnekdo je napisal/a: |
... Če imaš 3+ tedne zmrzal, prestavi lonce za par dni v klet in zalij, nato pa spet ven. |
Zakaj recimo trije tedni? Je to rezultat izkušenj ali sadjarsko/vrtnarsko pravilo?
mravlja je napisal/a: |
Zakaj recimo trije tedni? Je to rezultat izkušenj ali sadjarsko/vrtnarsko pravilo? |
"Na uč". Lahko pa tudi rečem daljše obdobje nizkih temperatur, ki preprečujejo odtalitev zemlje v loncu.
Vsekakor pa se po enem tednu še ni za sekirati, ker je pri nizkih temperaturah izsuševanje počasno.