Paprika 2019

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tele "čili paprike" o katerih govori AB jaz gojim že vrsto let. Zrastejo v košate grmičke, visoke cca 70cm. Rodijo obilo plodov (tako kot čiliji). Cvetove in plodove nastavljajo vse do zmrzali. Edina slaba stran je, da se plodovi pozno obarvajo rdeče (dozorijo). Na mojem senčnem vrtu šele novembra.

Nikoli nimam izoliranih, a se (čudno) ne skrižajo z ostalimi čiliji ali paprikami. Vedno ostanejo enake oblike in nepekoče, a izjemno dobrega okusa.

Seme je na voljo...

_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pa so res samo podobne škofovski kapi. Brbr, se priporočam za par semen.
brbr

Plamenka, dobiš. No, verjetno pripravim tudi vrečico za v Gartlcškatlo. Jaz bi pa prosila z kakšno seme paprike Lubov dlan, AB imaš kakšno viška?

Drugače bom pa od paprik sejala še mini paprike (rumene, oranžne in rdeče)._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, brbr! Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Imam nekaj lastnih, lanskih semen Ljubov dlan.
Sem odvzel iz plodov sadik, ki so rasle samostojno, stran od grede z ostalimi paprikami.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Lani sem s pobožno željo po križanju posadil eno dolgo papriko skupaj s hudimi Vodinimi čiliji in vzel seme. Za preizkus kalitve sem decembra posejal par semen, vzklila so zrasla 6-7cm nato pa odmrla. Upam, da bo drugi mesec bolje -več svetlobe.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Lani sem s pobožno željo po križanju posadil eno dolgo papriko skupaj s hudimi Vodinimi čiliji in vzel seme. Za preizkus kalitve sem decembra posejal par semen, vzklila so zrasla 6-7cm nato pa odmrla. Upam, da bo drugi mesec bolje -več svetlobe.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Zakaj pa nisi prej poskusil, če se je paprika skrižala? Potem bi vzel njeno seme. Sedaj imaš pa loterijo.....
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kolikor jaz vem, šele naslednjo generacijo vidiš, če je prišlo do križanja.
Torej v tem primeru na plodovih letošnjih rastlin iz lanskih semen.
brbr

AB, prosim za seme ali dva te paprike Lubov dlan._________________naredimo svet lepši
Odgovori