Stran 2 od 2
Objavljeno: Če Feb 14, 2019 7:21 pm
Napisal/-a Tamis
Objavljeno: So Feb 16, 2019 9:38 am
Napisal/-a Tamis
Objavljeno: So Feb 16, 2019 11:46 am
Napisal/-a muha
Ne razumem dovolj angleščine, da bi zdržala pri branju do konca teksta, zato tudi nisem našla podatka, kateri živalski gen je bil vnešen v paradižnik.
Objavljeno: So Feb 16, 2019 1:02 pm
Napisal/-a Nanook
Muha, glede na članek so vnesli gen za protizmrzovalni protein ribje vrste zimska morska plošča Pseudopleuronectes americanus.
Ostali so pa v glavnem bakterijski ali rastlinski geni, eden je mislim da tudi sintetični.
Objavljeno: So Feb 16, 2019 2:23 pm
Napisal/-a muha
Itak ugotavljajo, da eksperiment ni uspel in tak paradižnik ni nikoli prišel na trg.
Zadeva me bo začela zanimati, ko bo znano kaj več konkretnega in verodostojnega o pridelkih, ki so resnično na trgu.
Objavljeno: So Feb 16, 2019 2:53 pm
Napisal/-a figula
Muha, da ne boš zaostajala
https://gmoanswers.com/current-gmo-crops
Lahko pa še pogledaš vse, kar se najde pod BT corn (koruza), BT wheat (pšenica), BT cotton (bombaž) .... BT je okrajšava za gensko dodan Bacillus thuringiensis, s katerim se rastline "branijo" pred grizočimi sovražniki.
Objavljeno: So Feb 16, 2019 3:27 pm
Napisal/-a Tamis
muha je napisal/a: |
Zadeva me bo začela zanimati, ko bo znano kaj več konkretnega in verodostojnega o pridelkih, ki so resnično na trgu. |
ja kdaj bo to? ali pa res mislimo in upamo da tega ni še na trgu
Objavljeno: So Feb 16, 2019 11:23 pm
Napisal/-a metuljc
figula je napisal/a: |
BT je okrajšava za gensko dodan Bacillus thuringiensis, s katerim se rastline "branijo" pred grizočimi sovražniki. |
Da bomo strokovno korektni: nikakor ni dodan kompleten genom B. t., ampak le del genoma, torej nekaj genov, ki kodirajo beljakovino ali nekaj njih. Kar je zelo, zelo velika razlika.
Objavljeno: So Feb 16, 2019 11:35 pm
Napisal/-a Andrej Banko
S temi bacilusi bom jaz letos jablane škropil ( če bo kaj plodov gor ) !