Stran 2 od 2

Objavljeno: Če Feb 14, 2019 7:21 pm
Napisal/-a Tamis
Nanook je napisal/a:
Nekaj takega? GM Crops List


jes,hvala

Objavljeno: So Feb 16, 2019 9:38 am
Napisal/-a Tamis
https://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_tomato?fbclid=IwAR3E-dwiAq-ZWz2H5oJk0JV3gmvaPAoOiQ7_Sc0gd-_llvDeQxWl18-dGdQ


nevem malo je čudno ker rezultatov novejših raziskav ni nikjer Very Happy ne verjamem da se je s tem prekinilo

Objavljeno: So Feb 16, 2019 11:46 am
Napisal/-a muha
Ne razumem dovolj angleščine, da bi zdržala pri branju do konca teksta, zato tudi nisem našla podatka, kateri živalski gen je bil vnešen v paradižnik.

Objavljeno: So Feb 16, 2019 1:02 pm
Napisal/-a Nanook
Muha, glede na članek so vnesli gen za protizmrzovalni protein ribje vrste zimska morska plošča Pseudopleuronectes americanus.

Ostali so pa v glavnem bakterijski ali rastlinski geni, eden je mislim da tudi sintetični.

Objavljeno: So Feb 16, 2019 2:23 pm
Napisal/-a muha
Itak ugotavljajo, da eksperiment ni uspel in tak paradižnik ni nikoli prišel na trg.

Zadeva me bo začela zanimati, ko bo znano kaj več konkretnega in verodostojnega o pridelkih, ki so resnično na trgu.

Objavljeno: So Feb 16, 2019 2:53 pm
Napisal/-a figula
Muha, da ne boš zaostajala Wink
https://gmoanswers.com/current-gmo-crops

Lahko pa še pogledaš vse, kar se najde pod BT corn (koruza), BT wheat (pšenica), BT cotton (bombaž) .... BT je okrajšava za gensko dodan Bacillus thuringiensis, s katerim se rastline "branijo" pred grizočimi sovražniki.

Objavljeno: So Feb 16, 2019 3:27 pm
Napisal/-a Tamis
muha je napisal/a:

Zadeva me bo začela zanimati, ko bo znano kaj več konkretnega in verodostojnega o pridelkih, ki so resnično na trgu.


ja kdaj bo to? Smile ali pa res mislimo in upamo da tega ni še na trgu Very Happy

Objavljeno: So Feb 16, 2019 11:23 pm
Napisal/-a metuljc
figula je napisal/a:
BT je okrajšava za gensko dodan Bacillus thuringiensis, s katerim se rastline "branijo" pred grizočimi sovražniki.

Da bomo strokovno korektni: nikakor ni dodan kompleten genom B. t., ampak le del genoma, torej nekaj genov, ki kodirajo beljakovino ali nekaj njih. Kar je zelo, zelo velika razlika.

Objavljeno: So Feb 16, 2019 11:35 pm
Napisal/-a Andrej Banko
S temi bacilusi bom jaz letos jablane škropil ( če bo kaj plodov gor ) !