Kam na izlet/ogled v slabem vremenu

nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Arboretum, tulipani poživijo še tako turoben dan. Izvir Kamniške Bistrice,samo par metrov je treba iti peš. V Kamniku se lahko z avtom zapelje na Stari grad kjer je lokal Grajska terasa,če ne bo nizkih oblakov je čudovit pogled na planine in vse naokrog.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Zlati ste, hvala vam za vse te ideje!
Nekaj bomo zagotovo izbrali._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Še poročilo o opravljenem "projektu".
Opogumljene z dopoldanskim soncem smo jo mahnile na Zelence. Od Gozd Martuljka naprej vse belo, potka po gozdu do jezerca blatna (smo izbrale neko krajšnico, polno blata), jezerce pa kljub oblačnosti lepo, kot vedno. Pa kar nekaj turistov je našlo pot tja, ne samo taki dolgoletni ljubitelji, kot sem jaz. Z vso dolžno orkestracijo - postrvi, ptičje petje, ... le "vulkančkov" ni bilo. Mogoče kdo ve, če jih spomladi pač ni? Doslej sem Zelence v glavnem obiskovala poleti, včasih jeseni, in so vedno bili.
Pri jezeru Jasna je precej novega, odkar sem bila zadnjič tam. Bi rekla, da so dobro zastavili: precej mostičkov, hišice - gnezdilnice za race, mini vodni mlin... Najbolj je moji v naravo usmerjeni pozornosti padlo v oči, da so zasadili gaj z brezami, bori, macesni - z drevesi, ki tam rastejo vsenaokrog in so prilagojena na teren. Ni bilo videti kakšnih hudih okrasnih grmov, saj bi potrebovali precej nege, pa še vprašanje, kako bi uspevali v tistem ostrem podnebju.
V Jasni smo že odprle dežnike, ker je začelo kapljati. Pa tudi šali in rokavice so prav prišli.
Zaključile v gostilni pri Martinu - priporočam.
Skratka, kljub manj ugodnemu vremenu zelo prijeten izlet!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kjer je volja, tam se najde tudi zadovoljstvo, a ne? Smile
Odgovori

Vrni se na “Potovanja in izleti”