Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kosilnice, prezračevalniki, rahljalniki

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Hvala, Muha.
Tudi jaz imam zelo neraven teren in tam mi ne preostane drugega, kot kositi ročno.
Ja, sem razmišljala o električni, ampak je teren velik in mi 50 m kabla ne zadošča. Še kar iščem informacije, vendar, mačka v žaklju ne bi rada kupila. Zato sprašujem o izkušnjah drugih.
Ko sem brskala po netu, sem našla kar nekaj informacij, toda, razumi, brez izkušenj je to kar težko.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ravno danes sem iskala motorne kose na strani merkurja. V prvi priliki greva gledat v živo. Kolikor sem gledala in sva z mojim predebatirala, sva dala v ožji izbor tile dve:
Motorna kosa MTO SMART BC 43
1,2 KW, 9ooo obratov, 7,5 kg..........119,99 €
...........
Motorna kosa MTD SMART BC 52
1,45 KW, 9ooo, 7,5 kg................. 139,99 €
Tudi rabiva za na njivo, ker imam dovolj tega prevažanja kosilnice. Vse iz prtljažnika ven in kosilnico not, pa na njivi ven in zopet not in doma zopet ven. Pa po eni strani je zelo zoprn teren. Ta kosa ima nitko ali pa lahko daš gor neke nože. Pozabila kako se točno reče.
Veliko uspeha pri iskanju in pravilno odločitev ti želim
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mil je napisal/a:
Imam motorno kosilnico, ki ima glavo za namestitev nitke in glavo za namestitev noža. Ker je težka, jo je do pred kratkim uporabljal le sin, sedaj pa se je odselil in sem prisiljena pokositi okoli njivice in sadnih dreves sama. Ker je kosilnica težka, pa tudi glave z nitko ne obvladam prav- nitka ne gre lepo "ven", težko si jo tudi "oprtam", odlašam in se težko spravim na delo. Sedaj pa sem se odločila, da potrebujem eno lahko kosilnico- samo na nitko, ki jo bom z veseljem in kadarkoli zagrabila in uporabila. Ampak- o kosilnicah, firmah, kvaliteti.... nimam pojma. Kaj mi svetujete?

Pred kratkim sem kuoila akumulatorsko na nitko, Sthl firme. Če ni preveč površimne, bi morala zadoščati. Ni težav z zagonom motorja, ni težav s kabli, lahhka, 2,7 kg brez in nekje 4 z njim, preizkušena, sicer samo 1x, a občutek dober. Toliko v informacijo, če morda razmišljaš v tej smeri.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Hvala za nasvete. Menda bo res najbolje vzeti akumulatorsko. Sedaj potrebujem le še informacijo, kje jih prodajajo in koliko stanejo- potem pa veselo na delo. lp Mil
metuljc

Sem ti poslala en stik na ZS, da ne delam reklame tukaj.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Metuljc, koliko časa pa drži približno baterija?
metuljc

Ta, na moji menda ene pol ure, napolni se pa tudi v takem času. Imajo tudi močnejše, ki zdržijo dlje. Konec koncev, če lahko imajo motorne žage za v gozd zdaj take baterije, bodo menda že uporabne.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Moram deliti z vami.
Zelo sem zadovoljen z motorno koso / nitko iz : http://www.fuxtec.de/multitool-und-motorsensen?p=1
Sem prej poskusil mašino od prijatelja, me je presenetila, pa sem potem kar naročil. Nekaj pride poštnina, ampak se mi je splačalo.
Danes sem spet delal z njo, pa mi je všeč. Na voljo so tudi rezervni deli na netu. In veliko možnosti dodatnih priključkov

Lp_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

A ima kdo frezo za najet?
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Odgovori