Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2020
češnca: poskusi gojiti paprike pod tunelom iz koprene. Pred leti mi je sovaščan omenil, da jih vedno tako goji in da je pridelek znatno obilnejši in zgodnejši. Če bodo poleg tega še v loncih ali na visoki gredi, kjer jih bo grelo tudi v noge, bi skoraj moralo uspeti, celo v "Sibiriji". In, kot opozarja Pušenjakova, nikakor jih posaditi na stalno mesto, dokler tam zemlja ni dovolj ogreta. Menda zaradi šoka lahko za cel mesec zastanejo v rasti.
Češnca, še en namig v kolikor imaš dobro možnost predvzgoje. Jaz nekaj sadik "izbrancev" sejanih nekje sredi januarja predvzgajam na okenski polici z največ svetlobe v dnevni sobi. Ko prično delati cvetne popke, jih sproti odstranjujem, da gre energija bolj v rast. Tudi nekaj večjo posodo dobijo, vsaj kakšen liter. Tako se rastlina še bolj razveja in, ko gre ven v grede, je že kar konkretna. Žal imam tako možnost le za nekaj malega sadik, pa še čilije in melancane je treba na enak način, če hočem kaj bolj zgoden pridelek.
-
- Kraj: Domžale
češnca je napisal/a: |
Ima kdo idejo, katera paprika bi uspevala v našem sibirskem koncu? Rasti mora tudi pri nižjih temperaturah oziroma temperaturnih nihanjih, zgodaj narediti plodove in imeti ustrezno rodnost. Sedaj imam na voljo tri visoke grede z dobro zemljo, voda za zalivanje je pa tudi blizu. Ni hudir, da mi ne bi enkrat uspelo... Nismo izbirčni glede okusa, barve in oblike, vse pospravimo. |
Ne vem točno iz katerega konca si,ampak jaz imam isti problem.Do zdaj so mi edino uspevale na balkonu tele mini sorte.Naročam jih pri Croatian seeds.
Ima še rdečo,črno varianto.
Sadim jih v korita na balkonu._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/