SREČANJE ob kavici, torek, 4. februar (svečan) 2020
-
- Kraj: Domžale
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Lahko prinesem nekaj korenin divje ščetice za pripravo tinkture proti boreliji.
Torek je ravno dan za korenino (vsaj po mojem koledarju, piše, da je povzeto po M.Thun). Eno sadiko vem, da bom zlahka izkopala, preostali dve sta bolj problematični, morda mi ju kljub neugodnemu mestu uspe dobiti ven. Če je kdo zainteresiran, seveda.
Oddano!
Torek je ravno dan za korenino (vsaj po mojem koledarju, piše, da je povzeto po M.Thun). Eno sadiko vem, da bom zlahka izkopala, preostali dve sta bolj problematični, morda mi ju kljub neugodnemu mestu uspe dobiti ven. Če je kdo zainteresiran, seveda.
Oddano!
-
vrtin2 je napisal/a: |
Pridem tudi jaz. Ima mogoče kdo nebodičaste čajote? Prosim vsaj za tri. Hvala. vrtin2 |
Svetlo rumene čajote ti lahko prinesem. Računam, da pridem.
Če je komu zanimivo, prinesem glavico ali dve česna iz Španije.
Je še čas, da se ga posadi.
Ajo Morado
Uniformidad del bulbo externo e interno. Su piel es blanca y los dientes son de color morado. De olor y sabor intenso, contiene gran cantidad de aceite (Alicina de grandes propiedades terapéuticas). Sus calibres suelen ser medianos y se consume totalmente. Es el más utilizado y apreciado en la gastronomía.
Purple Garlic
Uniformity of the external and internal bulb. His skin is white and the teeth are purple. Odor and intense flavor, it contains a large amount of oil (Allicin of great therapeutic properties). Their sizes are usually medium and it is completely consumed. It is the most used and appreciated in gastronomy.
Slovenski prevod je bolj skromen, zato ga nisem objavil.