Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

PARADAJZMANIJA 2020 - SE NE IZVEDE FIZIČNO, AMPAK VIRTUALNO!

dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Bicikel je napisal/a:
Omejitev je na 10 ljudi kar tako ali do 50 s popisom udeležencev (ime, priimek, naslov, telefon) za kar poskrbi organizator, ki hrani seznam 1 mesec. Pri tem je potrebno upoštevati standardno obnašanje: distanca, razkuževanje rok, ...
Torej po teh omejitvah bi se še izšlo...

mini seznam smo že zdaj vodili, treba bi ga bilo dopolniti, kar se mi zdi sprejemljivo, pa še zunaj smo, bomo pa mize dali po barvah Laughing

jaz predlagam, da kdor se bo želel udeležiti, naj računa na soboto 8.8., se pravi 2. sobota v avgustu, kot smo imeli navado že par let...tokrat sicer ta sobota pride hitro na vrsto po datumu, parkrat smo imeli par dn po 10., ampak mislim, da par dni tu ne igra vloge ali pač?

sproti pa bomo videli, ali bo zadeva izvedljiva...
verjeli ali ne, lani na isti dan je bila odprta tema Paradajzmanija... ole_________________sonček je in .....
dašabina

dvigam temo in se sprašujem, kako ? Very Happy
če me kdo divje kliče, naj povem, da sem ob menjavi telefonske številke prišla ob dober delež številk... torej dosegljiva sem na tejle 031705689...
kaj bomo?
bomo izpeljali razstavo, kajti ta naj bi bila že čez 12 dni...
mal mnenj prosim..._________________sonček je in .....
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Ne vem, ali so bile razlog do nedavnega mrzle noči ali kaj, vendar se zaenkrat ne morem pohvaliti s kako lepo zrelostjo in kvaliteto plodov. Kak dober kilogram se jih nabere vsak dan, v boljših sezonah pa so bile v tem času skuhane že prve mezge.Je pa veliko zelenega in zna biti, da bo v napovedanem terminu Paradajzmanije polna sezona.
Prijavljam svojo udeležbo, saj kot poznam Gartlčane, smo odrasli,odgovorni in organizirani. Za samo tehnično izvedbo ne bom pametoval.Ne glede na do takrat objavljena uradna navodila in priporočila je predvsem vsak sam odgovoren za zaščito sebe in bližnjih.Če je Dašabina z družino tudi v tej situaciji pripravljeni odpreti svoj dom za nas, moramo to še bolj upoštevati.
Če lahko kaj pomagam pri pripravi in izvedbi srečanja, sporočite
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Imam namen priti, seveda. Se strinjam z vsem, kar je napisal Danilo.
dašabina

Danilo je napisal/a:

Če je Dašabina z družino tudi v tej situaciji pripravljeni odpreti svoj dom za nas, moramo to še bolj upoštevati.
Če lahko kaj pomagam pri pripravi in izvedbi srečanja, sporočite

Danilo, s temle si mi pobožal dušo Laughing

Mi vas odprtih rok čakamo Very Happy in upamo, da bodo paradajzki, kot se šika..._________________sonček je in .....
dašabina

Ker se predvidena sobota za razstavo bliža, je treba z besedo na dan....

Po tehtnem premisleku in pogovoru s soorganizatorji smo sprejeli sklep, da paradajzmanije 2020 NE IZVEDEMO...

Slabo vreme, ki ne zagotavlja pravega pridelka, koronavirus, slab odziv...V temi se vas je z mnenji oglasilo res čisto malo..

Zagotavljati seznam udeležencev bi bil še najmanjši problem, saj se nas je ponavadi zbralo cca 25...

Paradižniki se režejo, okušajo, telesni stik je večji kot sicer na kavi za mizo, v tem delu vidimo večjo težavo, kako zagotavljati neoporečnost in zagotavljati varnost. Ker paradižniki slabo delajo, bi razstava slonela le na nekaj posameznikih...

K odločitvi, da razstave ne izvedemo, je pretehtalo dejstvo, da tudi v temi ni bilo pravega odziva. Verjamem, da se je marsikdo hotel oglasiti (veliko ogledov teme je bilo), pa predvidevam, da niste vedeli, kaj naj napisati. Eni se najbrž težko odločate zaradi koronavirusa, drugi zaradi slabega pridelka.

Na tem mestu podpiram Muhino idejo, da imamo virtualno razstavo...lahko je to preko zooma...tisti bolj vešči filmčkov pa lahko posnamete svoje pridelke, razvščene po imenih, s prerezi, in se lahko naredi tudi mapa Paradajzmanija 2020, kjer si bo vsak lahko pogledal prispevek forumskega prijatelja...možnosti je mnogo in priložnosti za učenje vsak dan...

Nenazadnje vas je kar nekaj v ogroženi skupini in ker smo bili vedno odgovorni in ker želimo, da ostanemo vsi zdravi, smo sprejeli takšno odločitev.

Verjamem, da vsaka slaba stvar prinese nekaj dobrega....naša kmetija vas bo pogrešala, razstava mi bo manjkala in tisti adrenalin, ko se začno zlagati paradižniki na mizo, a vem, da se je včasih treba odpovedati kakšni stvari ,da pride še boljše...

ole_________________sonček je in .....
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja, mislim, da je kar pametna odločitev. Sam tudi sicer ne bi prišel, ker imam ravno ta vikend rezervacijo dopustovanja na Obali. Na drugi strani pa še paradižniki slabo zorijo. Če ne bi imel bolj zgodnjih posaditev v rastlinjakcu, bi paradižnike bolj kot ne samo gledal, pa škropil proti plesni.

Ideja o predstavitvi na daljavo je dobra. A bi nekako naredili, da ni samo Zoom tisti dan, ampak, da nastaja zbirka dlje časa, sploh, ker marsikdo nima kaj dosti pokazati... Zoom srečanje pa bi bilo mogoče dobro posneti in ga ohraniti za ogled vsaj do konca meseca, če je možno (Metuljc?).
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Moji paradajzki so še v zeloooo začetni fazi zorenja...komaj za eno solatko jih je bilo. Veselila sem se, da bom videla vaše prečudovite plodove in jih pokusila.

Se pa popolnoma strinjam z organizatorji, da bo "srečanje" virtualno.

Res je situacija čudna. Upam na bolje.

Lepo bodimo,Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ena od možnosti predstavitve bi bila tudi posebna tema pri paradižnikih : Galerija 2020. V njo bi lepili slike z oznakami paradižnikov in po možnosti še kratkim opisom. Lahko bi tudi bilo več tem - po ena za vsako skupino barv recimo, če bi bilo smiselno.
dašabina

Bicikel je napisal/a:

Ideja o predstavitvi na daljavo je dobra. A bi nekako naredili, da ni samo Zoom tisti dan, ampak, da nastaja zbirka dlje časa, sploh, ker marsikdo nima kaj dosti pokazati... Zoom srečanje pa bi bilo mogoče dobro posneti in ga ohraniti za ogled vsaj do konca meseca, če je možno (Metuljc?).

se strinjam Very Happy_________________sonček je in .....
Odgovori