Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Električni grelnik, 27 litrov, Kochstar WarmMaster

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17322
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Je že pri meni, testiran. Za pokušino sem v njem pasterizirala 7 loncev stročjega fižola Tema. Zaenkrat ga lahko samo pohvalim. Super je, ker ima tudi možnost kuhanja. V njem bom lahko naenkrat skuhala 10 kg rdeče pese, ki sem jo morala doslej razporediti v 3! lonce.

Časovnika (popravljeno) resda nima, a bom nabavila tistega, ki se ga da v vtičnico pa bo pokrit tudi ta del. Do konca jeseni me čaka še precej vlaganja
Nazadnje urejal/a muha 06 Avg 2022 08:04; skupaj popravljeno 2 krat
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, midlim, da di se zmotila, termostat ima, nima pa časovnika, da bi nastavila čas, a ne? Saj ga moj tudi nima, sem se zmotila.
Funkcija kuhanja? Kako to misliš?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17322
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja, imaš prav, narobe sem napisala. Seveda ima termostat. Ta ima razdelke do 90 °C potem pa še naprej dve črtici, kje piše Entsaften = sočenje in Kochen = kuhanje in voda vre. Na mojem receptu za stročji fižol namreč piše, da ga je treba pasterizirati na 100 °C in sem se v začetku ustrašila, da ne bo šlo. Dokler nisem uspela prebrati še zadnjih dveh napisov:
metuljc
Prispevkov: 9398
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Super. Moram preveriti pri mojem. Breskve čakajo, jutri bodo primerne, danes so še pretrde, sveže, sinoči obrane.
Odgovori