Jua hvala sam sploh ne uspem vse poplet in okopat, ker je non stop mokro in ker je ilovica je bolje da ne grem gor, ker pol bo pa cel let _________________lp
Lani sem kupila v lidlu seme sladkornega graha za stročje, pa je bilo vmes nekaj tega za zrnje, sladkorni pa je zrasel dva metra v višino. Letos sem ga spet kupila tam in se dobro pripravila, postavila visoko oporo, posejala prvo vrečico in ker je malo slabše kalil, kupila še drugo in posejala. Iz obeh je zrasel nizek grah, nekje 30-40cm, in samo za zrnje brez izjeme
zanimivo, jaz pa imam sladkornega iz Lidla pa lepo raste v višino._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Me pa zanima Pika, kje si ti kupila seme Golden Sweet. Izgleda lepo, upam da ni nitkast.
Nikakor ni nitkast! Ravno danes sem jih hrustala v vrtu, ko sem prebrala tole vprašanje. Stroki so zelo nežni, sladki in hrustljavi, popolnoma brez nitk. Je pa dobro, da jih za stročje obiramo čimprej, že od 3cm naprej, takrat so izjemne kakovosti.
Ko se enkrat začne razvijati zrnje, se strok nekoliko razbarva, zrnje pa postane lepo vidno ob robu stročka. Zrnje lahko tudi pobiramo, dokler je še mlado, ni pa zelo sladko, kot bi človek pričakoval.
Ko se stroki posušijo, se obarvajo v krem bež barvo in postanejo suhi na otip, takrat poberemo semena za naslednje sezone. Še to, rastline so precej visoke, kakih meter in pol, tudi več..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig Dostop do spletne ankete: https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A