Grah - Pisum sativum

Odgovori
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Jua hvala sam sploh ne uspem vse poplet in okopat, ker je non stop mokro in ker je ilovica je bolje da ne grem gor, ker pol bo pa cel let Twisted Evil_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Grah Mali provansalec:

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Lani sem kupila v lidlu seme sladkornega graha za stročje, pa je bilo vmes nekaj tega za zrnje, sladkorni pa je zrasel dva metra v višino. Letos sem ga spet kupila tam in se dobro pripravila, postavila visoko oporo, posejala prvo vrečico in ker je malo slabše kalil, kupila še drugo in posejala. Iz obeh je zrasel nizek grah, nekje 30-40cm, in samo za zrnje brez izjeme Confused
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Enako, tudi jaz sem kupila sladkorni grah v Lidlu. Daleč od sladkornega. Čisto navadni stroki - brez veze - visok 40 cm.

Me pa zanima Pika, kje si ti kupila seme Golden Sweet. Izgleda lepo, upam da ni nitkast.
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
pika

Tri z dobila od harke,ko da sem ga letos šele namnožila, drugo leto ga bom pa jedla.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Dobro, sem mislila da morda seme iz Estonije.

Pa vprašam Harko od kje ima ona seme.
pika

Harka ga je kupila na Plants of distinction (UK), če želiš par semen ti lahko pošljem, če se ti da, da si ga sama namnožiš.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

zanimivo, jaz pa imam sladkornega iz Lidla pa lepo raste v višino._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

tjesih je napisal/a:
Me pa zanima Pika, kje si ti kupila seme Golden Sweet. Izgleda lepo, upam da ni nitkast.

Nikakor ni nitkast! Ravno danes sem jih hrustala v vrtu, ko sem prebrala tole vprašanje. Stroki so zelo nežni, sladki in hrustljavi, popolnoma brez nitk. Je pa dobro, da jih za stročje obiramo čimprej, že od 3cm naprej, takrat so izjemne kakovosti.

Ko se enkrat začne razvijati zrnje, se strok nekoliko razbarva, zrnje pa postane lepo vidno ob robu stročka. Zrnje lahko tudi pobiramo, dokler je še mlado, ni pa zelo sladko, kot bi človek pričakoval.

Ko se stroki posušijo, se obarvajo v krem bež barvo in postanejo suhi na otip, takrat poberemo semena za naslednje sezone.
Še to, rastline so precej visoke, kakih meter in pol, tudi več..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
Odgovori