Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2023

Odgovori
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Andrej Banko. Se bova zmenila. Da jih enkrat po dolgem času spet naberem.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Franc! Potem ne bom več hodil na ta teren. Je relativno daleč, pa tudi čas rasti bi moral poznati. Za to pa moraš biti vsak dan na terenu. Tako, da ni panike.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Mene nič ne moti, če potem še kdaj prideš.
Tukaj okoli je kar precej kilometrov terenov, kjer se jih da nabrati. Jaz jih bom dobil v vsakem primeru ... Wink
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Dopoldanski gobarski izlet se je končal brez marčnic, ki jih letos v moji bližnji okolici (najbrž) ni bilo. Tudi mavrahov še nisem našel. Kak dan dežja in sonca in en koledarski teden in bodo tudi pri nas. Košara se je napolnila z regratom, čemažem, trobenticami, pljučnikom..., našel pa sem tudi prve vršičke divjega hmelja.
Danilo

V zadnjih dneh je bilo nekaj dežja in vmesnih sončnih žarkov. Dovolj, da sem danes našel prve Mavrahe (Užitni smrček Morchella Esculenta). Večina jih je bilo še premajhnih, nekaj porcijskih pa je odšlo z mano. Spotoma sem nabral še vršičke divjega hmelja, čemaž in regrat. No, pa brez šunke in potice tudi ni šlo.

Andrej Banko

Kje imaš tako lepe, nezaraščene terene ( hec Wink ) ?

Jaz sem se danes dve uri in pol prebijal skozi lokalno džunglo, že vso zaraščeno s čemažem.
Le na enem mestu sem ugledal nekaj drobižkov.

--------
Danilo

V goščavo čemaža se bom bolj poglobil kasneje, ko bodo v njegovem zavetju zrasli kapitalci.Sicer pa vidim, da si bil na podobnem terenu. Na zanimivem rastišču, precej oddaljenem od vsake vode, zanimivo da zrastejo precej kasneje, čeprav je osojna lega in podobna nadmorska višina.
Andrej Banko

Nabirka dveh dnevov, z levega in desnega brega Kamniške Bistrice.
Počasi, počasi ... zgolj na posameznih mestih po 3, 4 komade.
Sem se kar nahodil za tole revščino ...

--------
Danilo

Danes te je najbrž kar lepo premočilo. Pa saj si nabral za lepo porcijo.
Odgovori