Stran 2 od 3
Objavljeno: Sr Mar 29, 2023 7:29 pm
Napisal/-a Tonček
Andrej Banko je napisal/a: |
Spet cel kup nepotrebnega smetenja ... Muha, briši. Skupaj s tem mojim prispevkom! |
Brez_________________Bedno.....Nazadnje urejal/a Tonček 21 Apr 2023 15:53; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Če Mar 30, 2023 10:37 pm
Napisal/-a mravlja
Najlepše je, ko prideš sredi tedna domov, pa te na mizi čaka presenetljivo dobro kosilo, tako, da si ga zapomniš - in zabeležiš.
So pa eden "paradnih konj" domače kuhinje čebulni zrezki - vsi jemo in vse pojemo. Boljše reklame za čebulo si ne predstavljam. Če bi se zdaj, v modernih časih, še enkrat ženil, bi bili čebulni zrezki sigurno predmet predporočne pogodbe.
Pri nas se tradicionalno goji precej čebule: majski srebrnjak, belokranjka, ptujska rdeča, šalotka vsako leto ... in vsako leto preizkušamo kako novo sorto.
Tudi raba je za posamezno sorto drugačna, če se le da.
Nekateri jo pa pač ne marajo.
Objavljeno: Če Mar 30, 2023 11:24 pm
Napisal/-a Tonček
Če te čaka nepričakovano dobro kosilo, kaže iti pogledat avto, če ni mogoče udarjen._________________Bedno.....
Objavljeno: Pe Mar 31, 2023 6:41 am
Napisal/-a mravlja
... ni bil - vse v redu.
Objavljeno: Pe Mar 31, 2023 11:18 am
Napisal/-a brbr
Čebulo imamo tudi pri nas zelo radi. Mravlja, prosim za recept za čebulne zrezke. (napiši kar pod temo recepti, prosim).
Letos smo zelo zadovoljni s čebulo, ki sem jo lani pri pobiranju spregledala/pozabila, ker je pred pobiranjem pri veliko čebule nadzemni del že propadel in je nisem videla.
Ko sem že nekajkrat zapisala, so tre čebule jeseni lepo odgnale in nam že takrat služile kot mlada čebula. Čez zimo, v največjem mrazu, je precej listov sicer porpadlo, a pobirali smo jo skoraj nepretrgoma. Zdaj pa raste "na polno". Tako jo tedensko pobiram za sprotno rabo. Je prava posslastica
_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Pe Mar 31, 2023 11:29 am
Napisal/-a Tonček
Tudi_________________Bedno.....Nazadnje urejal/a Tonček 21 Apr 2023 15:53; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Pe Mar 31, 2023 1:02 pm
Napisal/-a Melona
Poveličujete to čebulo, da se ji bom od zdaj vsakič opravičila, preden zarežem vanjo. Oprostite, gospa čebula, res ne gre drugače.
Tudi pri nas jo imamo radi, od bele, rdeče, običajne, do šalotke. Uspeh je pa zelo različen; od obilnih letin do kupa gnilega. Pravkar sem posadila red barron, šalotka je že nekaj dni v zemlji. Ko bi le čebulna muha letos dala mir.
Objavljeno: Pe Mar 31, 2023 3:00 pm
Napisal/-a Melona
Hm, si kaj razmišljal o čebulni stranki? SOČ, Stranka za osamosvojitev čebule. Podmladek SOŠ za šalotko. In potem revolucionarno naprej s peteršiljem, ki je tudi nepogrešljiv, za kolerabo SOKO, da ne bi kdo mislil, da gre za sok, vendar nikakor ne SOKOL, ker asociacija na take markantne ptiče z zgodovinsko konotacijo bi bila še posebej zavajajoča.
Objavljeno: Pe Mar 31, 2023 3:12 pm
Napisal/-a Tonček
"...nam utile je zrno, dulce pleva."_________________Bedno.....Nazadnje urejal/a Tonček 02 Apr 2023 19:54; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Pe Mar 31, 2023 3:18 pm
Napisal/-a muha
Tonček: omisli si svojo lastno temo v forumu OSTALO, ki je viden vsem. Tam boš lahko pisal in risal in modroval po svoje, ne da bi smetil po urejenih kotičkih pa se ne bom vtikala vanjo, razen če bo, odkrito ali prikrito, žaljiva.
Tam se bo tudi videlo, koliko si "mož beseda", da si upaš pustiti "dlako za seboj", ne da bi za seboj naknadno brisal vse poprek. Če bi tale čvek o čebuli ostal nepopravljen, bi ga še sama prestavila tja. Sedaj pa ne vidim več smisla.