Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2024

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem čilije in paprike sejala 1.3. Prvi čiliji (dve sorti) že kažejo zankice. sem mislila, da bodo začeli kliti šele v prihodnjem tednu ali še kasneje..._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Jaz imam v planu prepikiranje te dni. Najbrž v več korakih, ker je robe skupaj s čiliji in jajčevci kar nekaj...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Vodina mini oranžna - so samo plodovi majhni ali tudi sama rastlina?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni v loncih je enako visoka, kot babure. Na njivi pri sosedi je pa nekaj manjša in manj bujne rasti.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

V dobrih sezonah pri meni zraste tam do 80cm v višino.
Pa 100+ plodov je gor ...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Uf, 100+! Hvala obema.
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Paprike so v gredi. Teden se bo začel s 30/10°C :?
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Temperature zraka so res visoke, vendar zemlja še ni dovolj ogreta za plodovke. Želim ti srečo pri tem hitenju, a na odprtem boš sadike dal v nepredvidljive razmere, ki ne bodo primerljive z vremenom zadnjih dveh dni. Upam, da boš vseeno predvidel vsaj kak tunel za primer hladnih dni.
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

seveda, bo koprenast tunel. zemlja je vroča pri meni, sem jo površinsko prekopal, posušila se je vsa vlaga v roku enega popoldneva. poleg tega sem na zemljo v dvignjeni gredi dal črno folijo. Če ne uspe, bom sadil znova, imam več kot 100 lastnih sadik. s sejanjem semen sem začel sredi januarja Laughing
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Znotraj pod lučmi jim paše zgleda.

Večinoma so rdeče: Ljubov dlan, Commandant, Amfora, Krasnyi Gigant, Slonovo uvo, Sweet palena, ter Cubo orange

Višek pa se že privaja na zunanje pogoje, seveda zaenkrat še v rastlinjaku.
Pri delu je seveda treba biti ozemljen. ;)
Odgovori